Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vrachtwagentrailer met drugsafval

dec 28, 2020

Drugs produceren is illegaal in Nederland. Maar de pakkans is laag en de vraag naar drugs is nimmer afnemend. Bovendien is het een aardig verdienmodel. Dus blijven er mensen produceren. En wie produceert, die heeft afval. Illegaal afval, dat ergens gedumpt moet worden.

Honderd jerrycans

Aan de Jac Jansenweg in Hoogerheide (Noord Brabant, waar ander) zijn woensdagmiddag in een vrachtwagentrailer bijna honderd jerrycans en grote vaten met drugsafval gevonden. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het afval en laat de boel opruimen door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Wat dat allemaal kost is niet bekend.

Melding

Rond 12.00 uur kreeg de politie een melding van een logistiek bedrijf dat ze in een trailer een flinke hoeveelheid jerrycans en vaten hadden aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in naar de inhoud en de herkomst van de lading. De omgeving werd afgezet. Allereerst deed de brandweer onderzoek. Hierbij werd vastgesteld dat er geen gevaarlijke stoffen of dampen waren ontsnapt. Vervolgens gingen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) aan de slag om de inhoud van de vaten en de jerrycans te onderzoeken. Ze namen monsters van de lading, waarbij werd vastgesteld dat sprake was van drugsafval.

Vrijgegeven

Rond 16.00 uur was het politieonderzoek op het industrieterrein afgewerkt en werd de omgeving vrijgegeven. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt in opdracht van het bedrijf dat de drugsafval wordt opgeruimd. Het politieonderzoek wordt voortgezet.