Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waarmee wordt cocaïne versneden?

jul 15, 2022
Levamisol

Als je de illusie hebt dat jouw dealer je echt goede cocaïne levert met kreten zoals ‘onversneden’ of ‘pure cocaïne’, of ‘rechtstreeks uit Colombia’ dan hebben we slecht nieuws. Een reden waarom we hopen op legalisatie van dit product zodat de zuiverheid onder controle staat en je niet allerlei rommel in je neus stopt. Bedenk goed dat het versnijden van cocaïne onderdeel is van het verdienmodel van de dealer. Alle stoffen gebruikt om te versnijden zijn immers goedkoper dan de cocaïne zelf.

Hoe zuiver is cocaïne?

Langdurige testen door de jaren heen leren ons dat de zuiverheid van cocaïne varieert ergens tussen de 0% en 89%. Maar nooit 100% (dat is theoretisch ook niet mogelijk, maar dat wordt te technisch). Cocaïne wordt in de meeste gevallen versneden eenvoudig verkrijgbare stoffen, vooral als het gaat om kleinere dealer. Die gebruiken stoffen zoals Maltodextrine, Mannitol of Inositol.
De grotere jongens stoppen meer energie en geld en moeite in het versnijden. Die zoeken naar stoffen die niet alleen dezelfde kleur hebben als de cocaïne die ze willen versnijden, maar ook een (licht) verdovende werking kent.

Sterke versnijdingsmiddelen

  • levamisol
  • lidocaïne
  • benzocaïne
  • procaïne

Levamisol als versnijdingsmiddel

Een versnijdingsmiddel dat steeds vaker in cocaïne wordt aangetroffen is levamisol. Levamisol wordt in de diergeneeskunde als een anti-wormenmiddel gebruikt. Het wordt vaak toegepast bij paarden. Wanneer je als mens levamisol langdurig gebruikt dan treden er ernstige bijwerkingen op. Zware gebruikers van cocaïne riskeren agranulocytose, een ernstige bloedaandoening waarbij de meeste witte bloedcellen verdwijnen.
Dat maakt je zeer vatbaar voor infecties. Wanneer je echter op tijd stopt met het gebruik van levamisol kan redelijk snel herstel volgen. Wanneer niet tijdig wordt ingegegrepen kun je een septische shock krijgen met overlijden tot gevolg. De kans op agranulocytose is weliswaar klein, maar is zeker bij zware gebruikers aanwezig. Het is dus zaak om je cocaïne te testen of te laten testen om elk risico te vermijden.

Levamisol is een cocaïne versnijdingsmiddel dat gebruikt wordt om bij paarden wormen te bestrijden.

Meer schadelijke versnijdingsmiddelen

Maar er zijn nog meer schadelijke middelen die als versnijdingsmiddel gebruikt worden want naast levamisol wordt in een groot deel van de cocaïnesamples fenacetine aangetroffen. Fenacetine werd in het verleden gebruikt als pijnstiller, maar toen studies aantoonden dat er bij het gebruik van fenacetine een grote kans op nierschade is, is dit middel niet meer als geneesmiddel in gebruik. Waarom juist deze twee middelen aan cocaïne worden toegevoegd is niet duidelijk. Ongetwijfeld spelen de sterke uiterlijke gelijkenis qua structuur en kleur met cocaïne en een hoger soortelijk gewicht een belangrijke rol. Daarnaast werkt het ligt verdovend net als cocaïne dat doet.

Cocaïne laten testen

Er bestaat de mogelijkheid je cocaïne te laten testen bij een testservice, klik hier voor adressen. Je weet dan, zoals gezegd, niet precies waarmee het versneden is maar je krijgt wel te horen welk percentage van het poeder cocaïne is en welk percentage andere eventuele psychoactieve stoffen zijn zoals bijvoorbeeld cafeïne.