Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waarom designerdrugs verboden moeten worden

jan 18, 2023
Designerdrugs, blijf er vanaf

Het zijn de patsers die tonnen verdienen aan het slopen van de lichamen van mensen aan wie ze designerdrugs verkopen. Dat zijn van die zaken waarop de overheid niet snel genoeg kan reageren.

Levensgevaarlijk

Designerdrugs moeten verboden worden vanwege hun potentieel om ernstige gezondheidsschade en verslaving te veroorzaken. De meeste designerdrugs bevatten chemicaliën die niet zijn getest op hun veiligheid en effectiviteit. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het is niet mogelijk om de effecten op lange termijn te voorspellen. Daarnaast bevatten designerdrugs soms ook illegale stoffen, waardoor ze illegaal zijn. Deze stoffen kunnen leiden tot verslaving en levensbedreigende gezondheidsproblemen.

Kans op gezondheidsschade

Het gebruik van designerdrugs kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartaanvallen, hersenbeschadiging, misselijkheid en zelfs de dood. De stoffen zijn ook vaak verslavend, wat betekent dat je meer en meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Ook kunnen de stoffen leiden tot andere gevaarlijke gedragingen zoals agressie, ongecontroleerde bewegingen, verlies van bewustzijn en zelfs zelfmoord.

Flakka

Flakka is een synthetische stimulant met entactogene eigenschappen, vaak gebruikt als partydrug. Het is ook bekend onder de naam ‘gravel’ of ‘gravel drug’ omdat het eruit ziet als kleine korrels of kristallen. Het is een sterk psychoactieve stimulans die een gevoel van verhoogde energie, voldoening en euforie kan veroorzaken. Het is echter ook een zeer gevaarlijke drug die ernstige bijwerkingen kan hebben, waaronder psychose, hallucinaties, agressief gedrag en zelfs de dood.

Wat is de samenstelling van flakka?

Flakka is een psychoactieve stof die in veel landen illegaal is. Het is een synthetisch narcoticum, dat wil zeggen dat het een stof is die door middel van chemische reacties wordt geproduceerd. Het wordt ook wel a-PVP genoemd en is een vorm van het stimulansmiddel cathinon. Flakka is een zeer krachtig en verslavend middel dat bij veel mensen gevoelens van opwinding, energie en alertheid veroorzaakt.

Bij hoge doses kan het gevoel van euforie veroorzaken, maar ook extreme angst en agressie. Bij veel mensen kan het ook leiden tot psychose. Flakka wordt vaak verkocht als een poeder of kristallen. Het wordt vaak via internet besteld of op straat gekocht. Het wordt ook vaak gebruikt als een vervanging voor andere drugs zoals cocaïne, MDMA of crystal meth. In Nederland is flakka niet legaal.

Illegaal spul

Het is een van de drugs die onder de Opiumwet vallen. Dit betekent dat het niet is toegestaan om flakka te verkopen, te kopen, te gebruiken, te bezitten of te vervoeren. Er zijn ook strenge straffen verbonden aan het illegaal bezitten en verhandelen van flakka. De gevaren van flakka zijn groot. Het kan leiden tot paranoia, hallucinaties en ernstige gedragsveranderingen. Het gebruik van flakka kan ook leiden tot hartaanvallen, beroertes en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om flakka te vermijden. Het is niet alleen illegaal, maar het is ook gevaarlijk voor je gezondheid.

Powned over flakka