Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wappen werd fotomodel fataal

dec 18, 2020

Er is al veel geschreven over het de dakdekker Werner van der V. en de dood van zijn vriendin Carolien. Er zijn verdachte omstandigheden vindt justitie, terwijl de dakdekker zich beroept op het feit dat hij zich vrijwel niets herinnert door het vele drugsgebruik.

Overmatig drugsgebruik

Kijk, een Wap feestje, daar komt nog wel eens een sfeerverhogend middeltje bij kijken. Maar de hoeveelheden die Werner en Carolien consumeerden in een speciaal voor Wap feestjes ingerichte kamer kan je best absurd noemen.
Vloeibare speed, GHB, xtc pillen, alcohol en vele honderden ballonnen met lachgas. De Nijmeegse lachgas leverancier brengt bij het stel vier keer een fles van 10 kilo. Eén fles is goed voor 500 (..) ballonnen.

Verdacht

Volgens de leden van de rechtbank ligt er nog steeds ‘een stevige verdenking’ tegen de verdachte. Werner zou op donderdag 9 april zijn vriendin in hun woning van het leven hebben beroofd. Volgens de rechters heeft de verdachte in zijn politieverhoren steeds wisselend verklaard. Ook vertoonde hij op die fatale dag vreemd gedrag. Hij verschoonde het bed, draaide een was met het beddengoed en hij trok de overleden Carolien een schoon slipje aan (naar eigen zeggen om te voorkomen dat de familie haar ‘vuil’ zou aantreffen want die wisten niets van het drugsgebruik van het stel).
Pas nadat de verdachte zijn vader belde en vertelde dat Carolien niet meer ademde volgde hij het advies op 112 te bellen. Toen die arriveerden was Carolien uren en mogelijk zelfs al een dag dood.

Pathaloog

,,De patholoog gaat uit van geweld als doodsoorzaak. Ook kunnen wij de maatschappij niet uitleggen dat een verdachte van een levensdelict voorlopig wordt vrijgelaten. Dat is voorlopig ons oordeel,’’ aldus de rechtbank. In maart wordt de strafzaak waarschijnlijk inhoudelijk behandeld. Dan moet volgens de rechtbank blijken of er ‘wettig en overtuigend bewijs is’ en dat Werner schuldig is aan haar dood.

Drugs de oorzaak

De drugs is de oorzaak van de dood van het fotomodel Carolien. Ongeacht of ze is overleden ten gevolge van de vele drugs die het stel gedurende enkele dagen tot zich namen. Uitsluitend de drugs zorgden er in het geval van een gewelddadige dood voor dat de situatie werd geschept waarin dit mogelijk was. Kreeg Werner een waas voor zijn ogen door de vele drugs in zijn lichaam, heeft Carolien dingen gezegd of gedaan waardoor de stoppen doorsloegen bij de dakdekker, of was het een combinatie van dat alles? Zonder drugs was dit hele voorval waarschijnlijk slechts in een thriller opgeschreven, maar in werkelijkheid nooit gebeurd.
Overigens telt de 10.000 euro contanten en de 9 kilo hasj die in de woning werd aangetroffen niet in het voordeel van Werner.