Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wat is een grote hoeveelheid wiet?

jan 20, 2021
Tas met wietWiet (geen hennep!)

Zomaar een persbericht van de politie. De politie gaat er prat op als ze ergens een wietkwekerij aantreffen of als ze ergens wiet vinden. Ze schrijven er dan ook het ene na het andere persbericht over. Maar deze was wel weer opmerkelijk.

Grote hoeveelheid

Roermond – De politie heeft maandagmiddag in Roermond een grote hoeveelheid hennep wiet in een auto aangetroffen. [hoeveel dat lezen we niet in het persbericht. Was het 20 gram of 2.000 kilo?]

Controle

Omstreeks 16:15 uur wilde de politie een voertuig op de Minderbroederssingel controleren. De automobilist ging, nadat  hij een stopteken had gekregen, er vandoor. Een achtervolging werd ingezet, echter de politie verloor het voertuig uit het oog. Korte tijd later werd de betreffende auto zonder bestuurder op de Bisschop Lindanussingel aangetroffen.
Op de achterbank stonden een aantal tassen. Deze bleken vol te zitten met hennep wiet [hoeveel tassen, hoe groot waren de tassen en hoe vol zaten ze? Lijkt ons toch essentieel in een onderzoek]. Na een korte zoekactie in de omgeving kon de bestuurder van het voertuig korte tijd later op de Molenweg aangehouden worden.
Hij bleek een groot geldbedrag op zak te hebben [ja hoor, een groot geldbedrag. Voor de één is 100 euro een groot geldbedrag, terwijl dat voor de ander pas begint boven een ton]. De verdovende middelen en het geldbedrag zijn in beslag genomen.
De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Bron: politie.nl