Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Weer een dealer van de straat in Dordrecht

feb 12, 2021
Dealer DordrechtFoto: Politie Dordrecht

Afgelopen week zijn door agenten in Dordrecht tijdens twee actie’s dealers van verdovende middelen aangehouden. Dit betroffen een 23 jarige Dordtenaar en een 25 jarige Rotterdammer.

Handelshoeveelheid

Bij beiden werd los van elkaar een ruime handelshoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. Beide heren zijn aangehouden voor onderzoek en moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Last Onder Dwangsom

Tevens hebben beide heren van de burgemeester een waarschuwing Last Onder Dwangsom ontvangen. Dat last onder dwangsom is na de wet Damocles het tweede belachelijk middel dat een burgemeester kan inzetten zonder tussenkomst van de rechter.

De mannen mogen zich bij de rechter verantwoorden, maar in afwachting daarvan hebben zij al een zogeheten last onder dwangsom gekregen van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff. Dat is deze keer nog een waarschuwing. Maar als zij binnen vijf jaar nog een keer betrapt worden, dan moet de portemonnee getrokken worden en 5.000 euro afgetikt worden. En dat is geheel buiten de straf om die de rechter ze eventueel oplegt. De politiestaat is daarmee een stapje dichterbij.

Minder drugs in Dordrecht

Is er met al deze maatregelen een korreltje minder drugs in Dordrecht? Nee, natuurlijk niet. Het kost alleen maar bakken met geld om de drugs te bestrijden. Een oorlog die nooit wordt gewonnen.