Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Werkendammer doet recordpoging wetovertreden

jan 11, 2018
Foto: politie.nl

Menig bewaardepot van de politie heeft minder spullen in huis dan een gast van 42 jaar in Werkendam in zijn crib bewaarden. De kerel had gestroopte- en opgezette dieren, wapens, illegaal vuurwerk, munitie, handgranaten, een vals paspoort en drugs in bezit. Dan denk je echt dat je onaantastbaar bent.

De politie heeft in een huis in Werkendam een 42-jarige man aangehouden. In zijn huis nam de politie onder andere wapens, munitie en drugs in beslag.

Agenten deden op donderdag 11 januari rond 8.30 uur een inval. Ze hadden verschillende anonieme tips gehad dat er in het huis wapens zouden liggen. Ze gingen het gesprek aan met de bewoner en vorderden hem de wapens uit te leveren. Dat deed de man deels. De woning werd verder doorzocht en daarbij kwamen de dienders verschillende spullen tegen die uiteindelijk in beslag zijn genomen.

In de woning lagen 2 alarmpistolen, 1 luchtdrukwapen, verschillende soort munitie (knalpatronen, maar ook scherpe munitie), een stroomstootwapen en hulzen van granaten. Ook is er een kleine partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Vanwege de granaathulzen werd uit voorzorg ook de Explosieve OpruimingsDienst (EOD) ingeschakeld.

Ook zijn er in overleg met de milieupolitie verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. Daarnaast werden ook 3 afgeschoten vogels meegenomen en in de auto van de man lag een dode ree, deze dieren zijn waarschijnlijk van stroperij afkomstig.

Verder kwam de politie twee, vermoedelijk, gestolen praatpalen van de ANBW, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen.

De man had ook nog drugs in zijn huis liggen. Het gaat daarbij om kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht. De man is aangehouden en vast gezet voor verder onderzoek.

Bron: politie.nl