Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote drugsbende opgerold

jan 11, 2018
Politiewagen

HASSELT/SINT WILLEBRORD – in de paar afgelopen dagen heeft er een grote internationale politieactie plaatsgevonden waarbij een internationaal opererende drugsbende is opgerold.

De politie wist vijftig verdachten aan te houden, waaronder negentien mensen uit Belgisch Limburg. Het onderzoek dat voorafging aan de aanhoudingen heeft anderhalf jaar geduurd.

Een van de verdachten is de bekende crimineel John H. (60) uit Sint Willebrord. Hij is voormalig leider van de West-Brabantse York-bende, ook een internationale drugsorganisatie. Volgens het Openbaar Ministerie was H. ook de baas van drugsbende die nu is opgerold. Hij werd eind december opgepakt in Scheveningen met zestig kilo cocaïne.  De resultaten van de invallen werden donderdag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt op het hoofdkantoor van de federale politie. Fred Westerbeke, hoofdofficier van het landelijk parket gaf uitleg over de hele operatie.

In Brabant werden acht huiszoekingen gedaan. Het gaat om opslagplaatsen in Zeeland, Uden, Waspik en Nispen. Er werden onder meer restanten van een coke-wasserij gevonden. Ook zijn er aanwijzingen gevonden voor xtc- en amfetamine productie. In de opslagplaats in Zeeland werd meer dan 50.000 liter aan drugschemicaliën gevonden.