Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet is vrijwel altijd van slechte kwaliteit

jun 18, 2021
Hoe kweek je wiet

Alweer een ding waarom het kweken van wiet niet gedoogd maar volledig gelegaliseerd moet worden: vrijwel alle door coffeeshops verkochte wiet is eigenlijk niet best van kwaliteit. Maar bij gebrek aan beter moet je wat als coffeeshophouder.

Bestrijdingsmiddelen

De half miljoen wietgebruikers die Nederland kent, zowel recreatief als medicinaal, hebben geen flauw idee hoe de kwaliteit van hun aangekocht wiet is. Want de controle van de wiet gaat meestal niet veel verder dan wat knijp- en reukwerk van de inkoper van de coffeeshop. En al zouden ze anders willen: coffeeshops mogen hun koopwaar niet eens laten testen van onze overheid.

Vervuiling

Wanneer wiet samples getest worden dan komt er steevast naar boven dat er verschillende pesticiden in de wiet zitten, maar ook andere shit zoals schimmels, arsenicum, lood en glassplinters. Wietkwekers hebben een groot financieel belang bij een geslaagde oogst en bovendien is iedere gram kassa. Bekende trucs als het toevoegen van gemalen glas om het gewicht hoger te maken, of door het isoleren van toppen met haarlak om verdamping van vocht te voorkomen zijn schering en inslag.

Gezondheid

Blowers die als vaste klant hun waar in de coffeeshop kopen, lopen dus ernstig risico op gezondheidsschade. Reden dus om te pleiten voor een volledige legalisatie van het product. Er kan dan of zelfvoorzienend worden gekweekt door de gebruikers zelf, of als er sprake is van professionele kwekers, dan kan het kweekproces gevolgd worden. Dat laatste gebeurt in sommige staten in Amerika en ook in Canada. Daar wordt de volledige kweek gevolgd vanaf de ontkieming van een zaadje tot aan het verpakken van de geknipte wiettoppen.
En als een proces volkomen legaal is, dan hoeven er geen rare middelen in te worden gezet om aan voldoende kilo;s te komen en ook is een incidenteel mislukte oogst niet meteen dramatisch.