Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rondrijdende dealers gepakt in Steenbergen

jun 21, 2021
Wit poeder

Agenten reden vrijdagavond een surveillanceronde door het centrum van Steenbergen toen hen een personenauto opviel. De bestuurder daarvan trok de aandacht omdat hij steeds korte stukjes reed, soms mensen oppikte en deze zeer korte tijd later weer afzette. Bij de agenten rees de verdenking dat deze bestuurder zich wel eens kon bezighouden met drugshandel. Een controle volgde.

Geboeid

Omstreeks 22.30 uur op vrijdagavond 18 juni spraken zij de bestuurder op de Binnenvest in Steenbergen aan. Aan de bestuurder werd gevraagd om uitlevering van aanwezige drugs. De jongeman (20, Steenbergen) zei dat hij geen drugs bij zich had. Agenten hielden de man staande en een van hen noteerde zijn gegevens. Plotseling draaide de jongen zich om en probeerde te vluchten. Dat lukte niet heel erg, want de andere agent kon hem snel in de kraag vatten. De jongen werd hierop geboeid, zodat de kans dat hij zou vluchten kleiner werd.

Bemoeial

Op dat moment ging de bijrijder, een jongen van 18 uit Steenbergen, zich bemoeien met de staandehouding. Hij probeerde een van de agenten te slaan. Die kon de klap ontwijken en de 18-jarige werd hierop aangehouden wegens het beletten/belemmeren van de agenten bij het doen van hun werk. Hij is naar de grond gewerkt en kreeg eveneens de handboeien om.

Harddrugs

Bij de fouillering van de 20-jarige werden negentien verpakkingen harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De inhoud is op het politiebureau getest en het bleek te gaan om cocaïne. Ook een geldbedrag van enkele honderden euro’s is in beslag genomen. Deze jongeman is aangehouden voor het bezit van drugs.

Nog vast

Beide verdachten zitten nog vast en worden gehoord over de feiten waar ze van verdacht worden.