Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet wordt niet meer droog in Tilburg

jan 30, 2019

Zo krijgen de heren en dames wietkwekers natuurlijk nooit hun waar aan de man gebracht. Als je wiet al wordt afgepakt voordat het lekker droog is, dan is de lol er snel af.

De politie in het Brabantse Tilburg hield woensdagochtend 30 januari vijf verdachten aan in een woning op de Alpenlaan. De woning was ingericht als wietdrogerij waar ook de wiet geknipt werd. De verdachten, twee 28-jarige mannen en een 30-jarige man uit Polen, een 34-jarige man uit Tilburg en een 48-jarige man uit Breda zitten vast voor verder onderzoek.

Buurtbewoner blijkt snitch

Een alerte buurtbewoner belde rond 08.15 uur de politie nadat hij meerdere mannen met grote zakken de woning in zag lopen. De agenten namen poolshoogte en roken buiten de woning een sterke wietlucht. Na overleg met de Officier van Justitie betraden zij de woning. Binnen troffen zij een drogerij en een knipperij voor wiet aan. In totaal stonden er 15 grote zakken vol wietplanten die nog gedroogd moesten worden. De planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Nog meer gepakt

In een bedrijfsloods op de Ledeboerstraat werden dinsdagavond 29 januari 264 wietplanten aangetroffen. Hier deed de politie onderzoek nadat zij een anonieme tip had gekregen. In de bedrijfsruimte stonden vier kweektenten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Ook deze planten werden in beslag genomen en vernietigd. Er werd tijdens de ontmanteling niemand aangehouden. De eigenaar van het pand zal zich later moeten komen verantwoorden.

Geen effect

Het bekt natuurlijk lekker dat er weer wat wietkwekers gepakt zijn en als je miljoenen belastinggeld opslurpt om wietplantjes te bestrijden dan ben je ook moreel verplicht om successen te melden. Feit is wel dat het niet het speurwerk betrof van de politie, maar in beide gevallen een jaloerse burger, een concurrent of gewoon iemand die graag Meld Misdaad Anoniem belt.
Maar links- of rechtsom: er wordt geen jointje minder gerookt in Tilburg nu, de criminaliteit zal verder toenemen en de wiet blijft even duur. Wat hebben beide acties voor zin gehad behalve dat ze veel geld kosten?