Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietcontainer ontdekt na aankoop woning

jun 8, 2022
zeecontainer

De meeste mensen zijn er blij mee als ze na aankoop van hun droomhuis in de tuin een ingegraven container vinden. Een mancave, wijnkelder, extra schuur of andere fijne toepassingen. Of je houdt je mond en je zet er wiet in, zoals de vorige bewoners deden.

Allee in Arnhem

In de Arnhemse Allee deed een jong stel een bizarre ontdekking in de achtertuin van de woning die ze net hadden gekocht. Onder een laag zand en nep-gras blijkt een grote zeecontainer ingegraven. De container heeft mogelijk waarschijnlijk jaren dienst gedaan als een ondergrondse illegale wietkwekerij, zo bevestigt ook de politie. 

Al even eigenaar

 In december 2021 kregen ze de sleutel van hun hoekhuis in de wijk Arnhemse Allee. Een grote voor- én achtertuin. Het was een absoluut buitenkansje, zeker nu het lastig is om een knappe woning te vinden. Ze vielen voor de hoekwoning, door de verkopende makelaar omschreven als ‘een absolute parel’.  ‘De afgelopen jaren is deze ruime hoekwoning met een netto woonoppervlakte van maar liefst 127 m² volledig gerenoveerd en uitgebouwd aan de achterzijde waardoor zowel de keuken als de woonkamer heerlijk ruim zijn’, aldus de verkooptekst.

Kosten

Nu de nieuwe eigenaren klaarblijkelijk niet in stilte de wietkwekerij willen voortzetten, zijn ze zelf verantwoordelijk voor de kosten die gepaard gaan met het verwijderen van de container uit de tuin. Wij vragen ons af hoe het toch komt dat niemand destijds heeft opgemerkt dat er een zeecontainer werd ingegraven in een tuin. Niet echt een dingetje dat je ’s morgens vroeg met een schep in een uurtje doet, zeker niet als je de ingang verlegd naar de schuur.