Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Luxe villa in gebruik als wietkwekerij

jun 7, 2022

Ook in Spanje is binnenwiet een stuk populairder dan buiten gekweekte wiet. En dat heeft tot gevolg dat er steeds meer wietkwekerijen worden ontdekt. Zo ook in de provincie Valencia, waar in een luxe vila wiet werd gekweekt.

92 kilo wiet

Agenten van de Nationale Politie hebben 92 kilo wiet in beslag genomen na de ontmanteling van een wietkwekerij die was geïnstalleerd in een luxe villa in de Valenciaanse stad Chiva en hebben een man gearresteerd als de vermoedelijke dader. De elektriciteit en het water werd op een illegale manier verkregen om de kans op ontdekking te verkleinen. Helaas.

Udyco

De Afdeling Drugs en Georganiseerde Misdaad (Udyco) van de Provinciale Gerechtelijke Politiebrigade van Valencia beëindigde de politie-operatie op 25 mei na het lokaliseren van een luxe villa in de stad Chiva, waar de agenten verifieerden dat er wiet werd gekweekt. In het kader van de kweek was het huis illegaal aangesloten op het elektriciteitsnet, melden de veiligheidsdiensten en instanties in een verklaring.

Tussen de bomen

Het huis bevond zich in een gebied omringd door bomen , wat de observatie door de teams bemoeilijkte. Onderzoekers vonden echter een wietkwekerij en namen ongeveer 92 kilo wiet in beslag, terwijl ze de verdachte arresteerden die verantwoordelijk was voor de zorg van de plantjes.

Albanees

De gedetineerde, 31 jaar oud en van Albanese afkomst , was pas drie dagen in Spanje en was blijkbaar in het land aangekomen om de wiet naar het Verenigd Koninkrijk over te brengen. Om al deze redenen werd de man gearresteerd als de vermeende dader van een misdaad van drugshandel en elektriciteitsfraude, en is hij voorgeleid aan de rechter die hem vast liet zetten. De onderzoeken blijven de feiten ophelderen en de Guardia Civil sluit meer arrestaties niet uit.

Video van de inval

https://www.abc.es/espana/comunidad-valenciana/abci-detienen-albanes-chale-lujo-plantacion-marihuana-dentro-chiva-202206041323_video.html