Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij achter dartbord ontdekt

jun 26, 2023
Dartbord

Op woensdagmiddag 14 juni heeft de politie een wietkwekerij ontdekt en ontmanteld in een gebouw aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Deze ontdekking werd gedaan na diverse meldingen over een ongewone geur.

Wietlucht

Rond 15.00 uur arriveerden de agenten bij het pand, waarna ze via een steeg het gebouw benaderden. Tijdens deze benadering roken de agenten een sterke, herkenbare geur die toenam naarmate ze verder liepen. Daarop werd besloten om het pand te betreden. Binnen werden de agenten ontvangen door een man aan wie ze uitlegden dat ze graag een inspectie wilden uitvoeren vanwege de vermoedelijke geur van wiet. Deze man leidde de agenten door het pand.

Gesloten deuren

Eenmaal in de kelder ontdekten de agenten diverse gesloten deuren. Hoewel de man meerdere deuren opende, was er in geen van deze ruimtes bewijs van wiet aanwezig. Er waren echter twee deuren die de man niet kon openen. Met toestemming van de pandbeheerder werd een van deze deuren geforceerd, maar ook hier leek op het eerste gezicht niets verdachts te zijn, tot de agenten een loshangend dartbord zagen.

Wiet hing te drogen

Achter het dartbord vonden de agenten een doorgang naar een andere ruimte waar talrijke wietplanten hingen te drogen. Op de vloer stonden ook veel potten waarin waarschijnlijk wietplanten werden gekweekt. In dezelfde ruimte was een keuken met meerdere zakken vol met wiettoppen en resten.

Kweekruimtes

Daarnaast waren er nog twee andere ruimtes aangrenzend aan de keuken, waar vermoedelijk wiet werd verwerkt en gekweekt. In één van deze ruimtes stonden nog meer potten met planten, evenals een groot aantal stekbakjes. De tweede ruimte functioneerde als kweekruimte waarin vele wietplanten stonden die al 80 centimeter hoog waren.

300 wietplanten

In het hele pand werden meer dan 300 wietplanten en enkele grote zakken met geoogste wiettoppen gevonden. Ook werd er professionele apparatuur aangetroffen die vaak wordt gebruikt voor de teelt van hennep. Al deze items zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Aangehouden

Een 45-jarige man uit Beets (niet de man die de agenten bij binnenkomst tegenkwamen) werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de wietkweek. Hoewel hij inmiddels is vrijgelaten, blijft hij verdacht. Het onderzoek naar de wietkwekerij is nog gaande en er kunnen nog meer arrestaties volgen.