Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in gierput in Boxtel

jun 9, 2022

Een zaakje dat stinkt, en niet alleen naar de misdaad. De politie is dinsdagochtend binnengevallen in een loods aan de Roond in Boxtel. In de loods vonden agenten een ondergrondse wietkwekerij in de gierput onder het gebouw met ruim 750 wietplanten. De planten zijn geruimd en de bijbehorende apparatuur, zoals lampen zijn in beslag genomen. Zowel de stroom als het water werden illegaal afgetapt. Beiden worden afgesloten en beide leveranciers doen aangifte.

Drie auto’s en drugs

Op het erf van de loods zag de politie drie voertuigen staan die op naam staan van de 37-jarige verdachte. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De agenten zochten verder naar goederen die gelinkt kunnen worden aan de kwekerij en vonden ook nog eens vijf kilo gedroogde wiettoppen in een verpakking. De wiettoppen zijn in beslag genomen en worden na verder onderzoek vernietigd. 

Samenwerking

Deze locatie was een gierput onder een loods. In een kantoor in loods zat een geheime ladder naar de gierput waar de kwekerij te vinden was. De politie in Boxtel heeft in samenwerking met het Bestuurlijk Interventieteam Meierij en Enexis gewerkt aan deze zaak. Het mag allemaal weer wat kosten om een wietkwekerij op te rollen, terwijl diezelfde dappere strijders tegen deze misdaad dagelijks langs de coffeeshops in het land rijden waar ze gedogen dat dezelfde wiet wordt verkocht. Het kromste beleid in Nederland.

Zinloze oorlog tegen wiet

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren.

Name & shame

In Nederland ben je pas strafbaar als de rechter zich over je zaak heeft gebogen. Maar bestuurders die niet de bevoegdheid van een rechter hebben nemen met behulp van de Wet Damocles alvast een voorsprong op de straf door panden te sluiten. En nu doet de politie daar nog een schepje bovenop met de publicatie van de foto waarop de in beslag genomen voertuigen van de vermoedelijke dader getoond worden. En in een dorp als Boxtel weet natuurlijk meteen iedereen van wie die auto’s zijn. Middeleewuse toestanden.