Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in Opmeer

jan 17, 2017

OPMEER – In een bedrijfspand op het industrieterrein de Veken in Opmeer is een wietkwekerij aangetroffen. Er zijn vier personen aangehouden. 

De politie postte maandagavond bij het pand en zag daar om 00:50 uur drie vrouwen uitkomen, in een auto stappen en wegrijden. Een politieauto volgde het drietal. De wietlucht uit de auto van de drie vrouwen was te ruiken in de politieauto die hen volgde. Op de Koninginneweg in Opmeer is het drietal verzocht te stoppen en vevolgens zijn de vrouwen aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 22 en 46 jaar uit Heerhugowaard en een 50-jarige vrouw uit Alkmaar.

Ondertussen hield rond 01.00 uur een andere agent de bestuurder van een witte bestelbus tegen die uit de richting van het verdachte pand kwam gereden. Ook uit de bus kwam een sterke henneplucht en de bestuurder had groene aanslag op zijn vingers. De 36-jarige man uit Hoogwoud is aangehouden. Zowel de auto waar de drie vrouwen in zaten als de bestelbus is in beslag genomen. In het pand aan de Vekerweg werd een kwekerij aangetroffen met vooral henneptoppen die lagen te drogen. Zes vuilniszakken konden worden gevuld met toppen die zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak verder.