Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in Steenbergen

mrt 8, 2021
Cannabis plantenWiet (geen hennep!)

In een woning aan de Nieuwstad in Steenbergen trof de politie zaterdagmiddag een wietkwekerij aan. De bewoonster van de woning is aangehouden.

Inval

Rond 15.30 uur zaterdagmiddag vielen agenten de woning binnen, omdat er een verrader had gebeld informatie bij hen binnen was gekomen dat er zich een wietkwekerij zou bevinden. Die informatie bleek correct. In de woning werden drie kweekruimtes aangetroffen waarin 266 wietplanten stonden te groeien.

Specialist

De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en geruimd.

Op vrije voeten

De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij heeft daar een verklaring afgelegd en werd ’s avonds weer op vrije voeten gesteld.

Over de mislukte drugsoorlog

De oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit wint. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over.