Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlander gepakt in Valencia

mrt 8, 2021
Nederlander Valenciafoto: Guardia Civil

In de Spaanse stad Valencia heeft de politie een door de Nederlandse justitie gezochte crimineel aangehouden. Volgens de Spaanse kranten gaat het om de 21-jarige E.G.L. die door Nederland voor een moord in Amsterdam in 2019 wordt gezocht.

Roze cocaïne

Er was wel wat aan de hand op de plek waar E.G.L. werd aangehouden door de Guardia Civil. De Nederlander bevond zich bij zijn aanhouding bij een Turkse terrorist en in het bezit van 11 kilo zogenaamde ‘roze cocaïne’.

Doodgeschoten

De door de Nederlandse justitie gezochte 21-jarige Nederlander heeft in 2019 in Amsterdam een 26-jarige man op een parkeerplaats doodgeschoten. Deze aanslag werd opgenomen door beveiligingscamera’s maar de dader zelf vluchtte dus naar Valencia.

Grijze Wolven

De Guardia Civil wist E.G.L. dus te arresteren toen hij zich bij een Turkse terrorist van de extreemrechtse organisatie Grey Wolves bevond. Samen met de twee mannen vond de politie ook 11 kilo zogenaamde ‘roze cocaïne’, 300 kilo DDMA, 3 kilo heroïne en 350.000 euro in contant geld.

Illegale drugs

De zogenaamde ‘roze cocaïne’, die vaak wordt gebruikt in combinatie met andere illegale drugs, met name MDMA, wordt door sommige deskundigen beschouwd als een favoriet op de wereldwijde drugsmarkt. Het is een drug van de high society vanwege zijn exclusiviteit en hoge prijs van meer dan 100 euro per gram.

Barcelona

Het onderzoek van de Spaanse politie startte in Barcelona waarna dat verder ging in Marbella en Portugal maar uiteindelijk de Nederlandse crimineel dus in Valencia kon arresteren.