Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerijen in Fijnaart en Alkmaar

dec 29, 2022
kwekerijWietkwekerij, geen hennepkwekerij. Foto van Pixabay

Afgelopen donderdag en vrijdag heeft de politie twee wietkwekerijen aangetroffen in Fijnaart en Alkmaar. In totaal werden daarbij zo’n 770 wietplanten in beslag genomen en vernietigd. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Meerdere kweekruimtes

De eerste wietkwekerij werd donderdagochtend, na binnengekomen informatie, aangetroffen in een woning aan de Rode Kruisstraat in het Brabantse Fijnaart. Daar werd een in werking zijnde wietkwekerij met 400 planten die waren verdeeld over drie kweekruimtes geruimd. De bewoonster werd aangehouden door de politie, omdat ze een wietkwekerij in haar huis had, maar ook omdat ze niet mee wilde werken toen agenten haar opdroegen om te blijven zitten waar ze zat, en hen niet te belemmeren bij hun werkzaamheden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Toen ze een verklaring had afgelegd werd ze weer in vrijheid gesteld, aldus de politie.
In de woning werden alle goederen weggehaald die met de kwekerij in verband stonden. De stroom voor de wietplantage werd illegaal afgetapt. De elektriciteitsmaatschappij doet aangifte van deze diefstal.

Twee mannen ook verdacht

Twee mannen van 31 en 49 uit Sint Maartensdijk en Breda die ook in de woning aanwezig waren, worden door de politie ook gezien als verdachten. Zij worden binnenkort verhoord. Een auto van de man uit Breda is in beslag genomen door de politie. De officier van justitie bepaalt later of de man zijn auto terugkrijgt.

370 wietplanten

Een andere wietkwekerij werd vrijdagavond aangetroffen in een woning aan de Louis Couperusstraat in Alkmaar. In het pand werden verdeeld over twee ruimtes ongeveer 370 wietplanten aangetroffen. Een 52-jarige man uit Alkmaar die in de woning aanwezig was is aangehouden. Zijn rol en betrokkenheid bij de kwekerij wordt door de politie onderzocht. Zoals vaak bij wietkwekerijen was er ook hier sprake van diefstal van elektriciteit. Als je immers de stroom eerlijk betaalt, dan weet je zeker dat de politie op bezoek komt.