Wietkwekerijen opgerold door politie

Het was weer prijsschieten voor de petten. Door het hele land werden er weer weerloze planten gedeporteerd en vernietigd.

Emmer Compascum

Aan de Westerijke Doorsnee NZ in Emmer-Compascuum heeft de politie een hennepkwekerij met zo’n 600 planten aangetroffen. De stroom was illegaal afgetapt.Een 58-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum en een 27-jarige man uit Amstelveen zijn aangehouden.

Waalwijk

WAALWIJK – Tijdens een integrale controle van de politie, gemeente Waalwijk en Enexis is dinsdag op de zolder van een woning aan de Vivaldistraat een kwekerij met honderd planten aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden. De kwekerij is door een professioneel bedrijf geruimd. Enexis heeft de stroom afgesloten, omdat daar fraude mee was gepleegd. De gemeente zal de woning tijdelijk sluiten.

Baarn

In een villa aan de Kerkstraat in Baarn is vrijdagmiddag een wietplantage ontdekt. De plantage was in de kelder van het pand. De afzuiging was ondergronds naar een geïsoleerd tuinhuisje achter de villa aangelegd. Daar kwam de pijp weer bovengronds. Een voorlichter van de politie kon aan het begin van de avond nog niet zeggen om hoeveel planten het gaat en of er aanhoudingen zijn verricht. De plantage wordt ontmanteld.

Haarlem

Haarlem – Naar aanleiding van tips over een sterke hennepgeur deed de politie donderdagavond onderzoek in een bedrijfspand aan de Palletweg in Haarlem. Ter plaatse werd een hennepdrogerij aangetroffen. Twee mannen, Haarlemmers van 36 en 39 jaar oud, werden ter plaatse aangehouden. In het pand vond de politie geen hennepkwekerij. Wel hingen er zevenentachtig (87) planten te drogen. Inmiddels gedroogde hennep was al verwerkt. Geknipte henneptoppen zaten in twee plastic vuilniszakken.

Son en Breugel

SON EN BREUGEL – Burgemeester Hans Gaillard heeft woensdag een woning aan de Meierijlaan in Son en Breugel voor 1 maand gesloten. Reden is dat er in de woning 124 hennepplanten zijn aangetroffen. ‘Met de sluiting maakt de burgemeester direct een einde aan de illegale situatie. De maatregel draagt tevens bij aan de bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de directe buurt’, zo meldt de gemeente. Burgemeester Hans Gaillard: ,,Ik wil streng optreden tegen dit soort illegale praktijken. Daarmee laten we als gemeente zien dat we het bezit van, en de handel in drugs vanuit woningen of andere gebouwen in Son en Breugel niet tolereren.”

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.