Het is vandaag de dag van de ondermijning

Je verzint het niet, ‘de dag van de ondermijning’. Maar de politietop bedenkt het wel voor je. In van der Valk in Utrecht gaan ze vandaag uw belastingcenten kapotstukslaan door onder het genot van de wereldberoemde appelmoes met kers te babbelen hoe ze geld af kunnen pakken van boeven.

Ondermijnende criminaliteit

Wij dachten altijd dat alle vormen van criminaliteit slecht waren voor de samenleving, maar er schijnt iets te bestaan als ‘ondermijnende criminaliteit’. Dat is een vorm van boeverij die ‘de een grote bedreiging zijn van de integriteit van de samenleving’, en het is zo’n specialistisch en belangrijk onderwerp dat er een speciale Dag voor is opgericht. De Dag van de Ondermijning is een dag voor alle professionals in dit gebied om eens te praten over hun werkveld. 

De Dag van de Ondermijning

De Dag van de Ondermijning is vooral bedoeld als samenkomst voor professionals in dat veld. Zij komen 16 april samen om te praten over ‘wat ondermijnende criminaliteit betekent in het dagelijks leven, hoe de verbinding tussen onder- en bovenwereld werkt, en hoe ondermijnende criminelen te werk gaan.

Iedereen kan komen luisteren

Voer voor de professionals dus, maar het stond je uiteraard vrij om je in te schrijven. Al is het maar om uit te zoeken wat ‘ondermijnende criminaliteit’ nou eigenlijk echt betekent.

Informatie vindt je op de website van het Landelijke Informatie- en Expertise Centrum, de organisatie van het evenement. 

Dag van de WAP

Wij stellen voor om, bij voorkeur in een weekend, de Dag van de WAP in te voeren. In te vullen naar eigen wens. Waar kunnen we subsidie aanvragen?

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *