Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerijen opgerold

apr 5, 2021
Cannabis

Het was weer quota’s scoren de afgelopen week. Want je moet de specialisten, bijzondere teams en snuffelende wijkagenten wel een de gang houden natuurlijk.

Wiet in Schijndel

SCHIJNDEL – In een loods aan de Spoorlaan in Schijndel is dinsdag een in werking zijnde wietkwekerij opgerold. Agenten troffen bijna 480 planten aan. Dat meldt een wijkagent op sociale media.

Wiet in Ochten

OCHTEN – Aan de Molendam in Ochten hebben politieagenten dinsdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ruim 750 wietplanten in een pand. De kwekerij is inmiddels ontmanteld door een daarvoor gespecialiseerd bedrijf. Er is niemand aangehouden.

Wiet in Zeddam

ZEDDAM – De politie heeft woensdag in een woning in Zeddam een ontmantelde hennepkwekerij ontdekt. Er wordt onderzoek gedaan naar de vondst. De ontmantelde wietkwekerij werd ontdekt toen de politie met een deurwaarder de woning betrad. In het pand aan de ’s-Heerenbergseweg werden de resten van een hennepkwekerij gevonden naast een onbekend aantal kleinere wietplanten. De bewoner was op het moment van de inval niet thuis.

Amerstfoortse wiet

Zwaarbewapende agenten zijn maandagmiddag rond 16.00 een woning binnengevallen aan de Leonorestraat in Amersfoort. Daarbij is de politie gestuit op een grote hoeveelheid harddrugs en een wietkwekerij. Eén verdachte is aangehouden.

Wassenaarse wiet

De politie heeft vrijdagmiddag een wietkwekerij aan de Twickelstraat in Wassenaar ontdekt. In de woning stonden zo’n honderd planten. De politie kon ter plaatse één persoon aanhouden, vermoedelijk de eigenaar van de plantage.

De zinloze oorlog

Iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.