Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekers Julianadorp verraden

feb 5, 2021
Wiet mooi

Niet door uitstekend speurwerk van de politie, maar door verraders zitten drie hardwerkende wietkwekers in Julianadrop nu zonder werk. Wie niet zonder werk zitten zijn de rechercheurs, rechters, officieren van justitie, gespecialiseerde ruimingsbedrijven en alles wat verder zijn brood verdient aan de wietkweek in Nederland.

Drie personen

de drie hardwerkend wietkwekers waren twee vrouwen van 55 en 65 jaar uit ’t Zand en Julianadorp en een 31-jarige man uit Den Helder. Het ging hier om een zogenaamde heterdaad waarbij de kwekers werden betrapt terwijl ze voor de plantjes aan het zingen waren want dan groeien ze beter. De planten stonden in de woning, maar ook in de daarachter gelegen schuur.

Verraders

Dankzij meerdere meldingen van (1) verraders (2) jaloerse buren (3) concurrerende wietkwekers -kies zelf een nummer- besloot de politie een kijkje te nemen op het adres aan de Rijksweg in Julianadorp. Daar bleek in een schuur achter het huis een droogruimte te zijn gemaakt met wiettoppen, inclusief een nog in werking zijnde kwekerij.

Wiet op kleding

De politie belde aan en de vrouw die open deed had de knipresten nog op haar kleding zitten. Ja, dan maak je het de speurneuzen wel erg makkelijk toch. de dame in kwestie werd meteen aangehouden. Eenmaal binnen trof de politie nog een tweetal dat bezig was om wiettoppen te knippen. Jammer joh, ook zij moesten mee naar het politiebureau.

Twee kwekerijen

Binnen in het huis waren twee ruimtes ingericht als wietkwekerij. Er werden 100 cannabisplanten, 3 kilo droge wiettoppen, een kilo knipafval (dat weegt de politie tegenwoordig klaarblijkelijk) en kweekapparatuur in beslag genomen. En ja daar komt de bekende zin: een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en de apparatuur zal worden vernietigd. O ja, de stroom werd gejat want een als je het wel betaalt dan staat de politie nog eerder voor je deur.