Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietrecepten voor drie gangen Kerstmenu

dec 12, 2022
Wiet garnalen

De feestdagen en dan met name Kerstmis staat voor de deur en dat is de tijd dat we moeten gaan nadenken over wat we gaan bereiden voor het kerstdiner . Wat dacht je van een kerstmenu bereid met marihuana? Vier deze feestdagen met het gezin (niet meer dan 10) en familieleden. Verras ze met je kookkunsten en met ons geheime ingrediënt . Een avond waarvan wij garanderen dat je die niet snel zult vergeten.

Voorwoord Kerstmenu

Vier deze feestdagen door verschillende soorten in je gerechten te introduceren. Van Wapwinkel herinneren we je eraan dat wanneer we koken met cannabis, we de psychoactieve stof (THC) extraheren door het aan ons recept toe te voegen, dus we raden aan om kleine doses toe te voegen, aangezien de THC op een andere manier in je lichaam komt dan je wellicht gewend bent. Wanneer het namelijk door roken wordt geconsumeerd, gaat het van de longen naar het bloed, waardoor het effect onmiddellijk is. Maar als we het innemen, moeten we wachten tot de spijsvertering de effecten voelt.

Drie gangen wietmenu

Ons Kerstmenu met marihuana zal uit drie gangen bestaan . We beginnen met wat garnalen met roze saus en cannabistoppen , gevolgd door gegrild vlees met marihuana-chimichurri-saus en tot slot vanille-ijs met marihuana.

Voorgerecht: garnaal met roze saus en cannabisbloemen

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. 150 gr. volle mayonaise
  2. 150 gr. slagroom
  3. 200 gr. gepelde voorgekookte garnalen
  4. 3 eetlepels chilisaus
  5. 1 eetlepel cognac
  6. 1 eetlepel sherry
  7. 2 gr. geroosterde wiettoppen

Voorbereiding:

Stap 1: We beginnen met het toevoegen van de mayonaise, de chilisaus en onze geroosterde wiettoppen aan een kom. We mengen de ingrediënten goed met een lepel totdat we een homogene en perfect gemengde saus hebben.

Stap 2: Nu is het tijd om de cognac en sherry aan onze saus toe te voegen. We mengen alles opnieuw tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en het een homogeen uiterlijk zonder klontjes krijgt. Zodra we het klaar hebben, kan je het proberen en corrigeren in elke gewenste smaak en we zullen het in de koelkast bewaren.

Stap 3: Op dit moment leggen we de gepelde en voorgekookte garnalen op een schaal of een glas, afhankelijk van hoe we ze willen presenteren. Met een soeplepel bedekken we de garnalen met de roze saus met cannabis en is ons bord klaar. We raden je aan om dit gerecht in de koelkast te bewaren tot je aan je diner begint.

wiet garnalen cocktail

Hoofdgerecht: rundvlees met Chimichurri-saus van marihuana

Voor het hoofdgerecht van ons kerstmenu met marihuana laten we je de soort en het stuk vlees naar keuze . In elke slagerij kun je topkwaliteit vlees naar je eigen voorkeur kopen . Concreet is dit type saus, oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië, perfect voor vlees , gevogelte of het marineren van vis . Om deze reden laten we het vlees waar je de chimichurri saus aan toevoegt aan je keuze over.

Ingrediënten:

  1. Peterselie
  2. Een kopje cannabisolie
  3. 4 of 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  4. 1/2 glas rode wijnazijn
  5. Een theelepel paprikapoeder
  6. 2 laurierblaadjes
  7. Oregano
  8. Zwarte peper
  9. Zout

Voorbereiding:

Stap 1: We beginnen met het toevoegen van onze ingrediënten, peterselie, gehakte knoflook, laurierblaadjes en onze kruiden (paprika, zwarte peper en oregano) in een kom of vijzel.We pletten ze met de vijzel totdat we de ingrediënten los hebben gemaakt.

Stap 2: Nu voegen we de azijn en onze cannabisolie toe, die we eerder hebben bereid. We zullen gelijkmatig verwijderen met behulp van een lepel totdat de olie en azijn zich vermengen met de rest van de gehakte ingrediënten.

Stap 3: We voegen het zout naar smaak toe en we bewaren onze Chimichurri-saus met marihuana in de koelkast tot we het gebruiken.

Stap 4: De laatste stap is het bereiden van ons vlees in een pan of op een bakplaat met een paar druppels olijfolie. Zodra we het vlees naar onze zin hebben, marineren we het met onze Chimichurri saus waarmee we ons gerecht een speciaal tintje geven.

Rundvlees met een wietsaus

Dessert: vanille- en marihuana-ijs

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. 300 ml volle melk
  2. 300 ml slagroom
  3. 4 eidooiers
  4. 80 gram suiker
  5. 1 vanillestokje of vanille-extract
  6. 5 g wietttoppen of 20 g bladeren

Als finishing touch van ons kerstmenu maken we een vanille- en wietijsje. Een heerlijk en verfrissend toetje maar met een speciaal tintje dankzij cannabis.

Voorbereiding:

Stap 1: We beginnen met het transformeren van onze volle melk in een cannabismelk. Hiervoor moeten we een pan met water aan de kook brengen en als deze eenmaal kookt, zullen we het vuur lager zetten om te laten sudderen. We wachten een paar minuten en laten de wiet pruttelen om het van onzuiverheden te ontdoen. Het is erg belangrijk dat het water niet warmer wordt dan 170ºC omdat de THC dan zou verdampen. Om deze reden moeten we ervoor zorgen dat het water niet kookt. THC is een waterafstotend element, dus met deze methode kunnen we alle elementen van ons kruid verdampen, behalve de cannabinoïden.

Stap 2: We nemen een kleine steelpan en introduceren de melk om deze op laag vuur te verwarmen en onze schone wiet toe te voegen. Op dit moment zal de THC van onze wiet zich hechten aan het melkvet, dus het zal al zijn cannabinoïden bevatten. Eenmaal klaar, voegen we onze melk toe aan een nieuwe pan (nadat we deze hebben gefilterd om groenresten te verwijderen) samen met het ei, de suiker en de vanille. We zullen langzaam het hele mengsel verwijderen totdat we bereiken dat het vrij is van klontjes en de suiker is opgelost. Als we willen dat ons ijs veel vanillearoma heeft, moeten we ongeveer 15/20 minuten wachten tot het op kamertemperatuur is.

Stap 3: Voeg nu de 300ml slagroom toe. We mengen alle ingrediënten totdat we een uniforme en homogene massa hebben bereikt, eenmaal klaar bewaren we het in de vriezer. Als we een koelkast hebben, hoeven we hem alleen maar met onze massa te vullen en te wachten, hij zorgt voor voldoende roeren, terwijl hij voor de bijbehorende kou zorgt.

Opmerking:

Als we geen ijsmachine hebben, zullen we 3/4 uur moeten wachten om ons ijs uit de vriezer te halen om te voorkomen dat het volledig bevriest . We laten het een paar minuten op kamertemperatuur staan ​​en roeren het, waarbij het ijs aan de bovenkant wordt verwijderd. We herhalen dit proces elke 30 minuten gedurende  4 uur.

Stap 4: Als onze massa volledig gelijkmatig en zonder ijskristallen is ingevroren, hebben we ons wietijs klaar. Nu hoef je alleen nog maar ons dessert op een bord te plaatsen en naar smaak te decoreren met een beetje chocoladesaus, een koekjescrumble of voedselconfetti om te versieren.

Wij hopen dat jij en jouw familie en vrienden genieten van dit heerlijke kerstmenu , waarmee je iedereen zult verrassen. 

Prettige kerstdagen allenaal!

Wiet vanille ijs
Vanille ijs

Vrij vertaald van Growbarato