Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wij pleiten voor drugs testen op locatie

jun 30, 2022
drugs testen

We snijden onszelf in de vingers met deze oproep want we verkopen natuurlijk graag onze drugs testen aan jullie. Maar evengoed doen we toch een oproep. Testen op locatie is de oproep.

Vloeibare MDMA

Vorige week bleek dat er zeer zuivere vloeibare mdma in buisjes werd verkocht. Levensgevaarlijk want als je een xtc pil slikt dan krijg je 200 of 300 milligram van dat spul binnen. Tot 1999 was het mogelijk op de dansvloer in clubs en op festivals om je drugs te laten testen, maar tegenwoordig kan dit alleen nog bij de GGD of Jellinek. En daar duurt het zo een week voordat je de uitslag van de test binnen hebt en daar zit de gemiddelde gebruiker nou net niet op te wachten.

Korte termijn handel

Dat een uitslag soms een week duurt, maakt het niet altijd heel aantrekkelijk. “Een week wachten? Drugs bestellen en regelen is meer iets dat op korte termijn gebeurt, dus als het in de club of op een festival zou kunnen zou dat het veel makkelijker maken voor mij”, vertelt een jonge Amsterdammer die AT5 op straat sprak. Maar die Amsterdammer had nog even niet van Wapwinkel gehoord wellicht, al achten we die kans zeer klein.

drugstesten

Adviesburo drugs

August de Loor runde 30 jaar het Adviesburo Drugs en testte jarenlang drugs ter plekke op de dansvloer. Hij pleit ervoor dat dit weer kan. “Ik heb op de feesten 190.000 testen gedaan. Mensen stonden in de rij tot ze aan de beurt kwamen. Dus ik zou niet weten waarom in er 2022,  na de waarschuwing van het Trimbos dat er gevaarlijke vloeibare MDMA in omloop is, minder behoefte aan is.”

AT5

Op locatie

Het is beste is nog altijd de mogelijkheid om op locatie te testen. Op en rondom festivals, clubs, feesten en dergelijke vind de meeste handel plaats. Om te voorkomen dat je op je favoriete feest een foute pil in je handen gedrukt krijgt zou het mooi zijn als deze ter plekke als ‘safe’ bevonden kan worden door hem ter plekke te testen toch. Geslikt en gesnoven wordt er toch, dat gaat niemand tegen. Dus doe het dan zo veilig mogelijk als je het wilt doen.

Zelf testen

Blader daarom eens door ons uitgebreide assortiment drugstesten als je wel eens wat gebruikt en niet te lang op de uitslag wilt wachten. Met de thuistesten weet je binnen tien minuten de uitslag al, al is deze iets minder gedetailleerd dan een test uit een laboratorium. En voor de echte liefhebbers hebben we goed nieuws, want er komen nieuwe soorten test op de markt die wij momenteel in ontwikkeling hebben.