Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wouten pakken voor een miljoen aan cash en goederen

okt 28, 2022
Wiet

Roosendaal – Agenten hebben na een inval bij een woning aan de Rucphensebaan voor ruim 1 miljoen euro geld en goederen in beslag genomen. Dat gebeurde na aanleiding van informatie dat er een hennepkwekerij in het pand zou zijn.

Inval op 18 oktober

De inval vond plaats op dinsdag 18 oktober. Op het perceel bleken twee verborgen ruimtes te zitten, een in de woning en een in de schuur. In de ruimtes werden 736 wietplanten gevonden.

Cash & crypto’s

De woning is vervolgens onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij werden een vuurwapen, contant geld, cryptovaluta, twee auto’s en dure sierraden in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op de woning. In totaal werden er geld en goederen met een waarde van boven de 1 miljoen euro in beslag genomen.

Snel berekend

De wiskundigen bij de politie weten nu al dat de inbeslagnames ongeveer gelijk staan aan geld dat criminelen aan de, vermoedelijk meerdere, wietoogsten die gedaan werden met de teelt in het pand verdiend werd. Daar boven op komt ook nog de heffing van ongeveer 100.000 euro van de netbeheerder voor de diefstal van stroom. Er werd niemand aangehouden, de bewoners zullen zich op een later moment bij de politie moeten verantwoorden, het onderzoek naar de zaak loopt nog.