Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Welke grinder kiezen?

okt 28, 2022
Grinder

Je wilt natuurlijk niet gaan zitten tobben als je je wiet wilt verkruimelen. Als je een beetje slim bent dan gebruik je een grinder. Maar wat is nou de beste grinder die je kunt kiezen? We helpen je met de lastige keuze.

Wat kost een grinder?

Afhankelijk van het bedrag dat je wilt besteden koop je van spotgoedkoop (= korte levensduur) tot flink aan de prijs. Maar in het laatste geval heb je dan ook wel waar voor je geld en doe je er langer mee.

Jouw persoonlijke budget kies je vaak voor een goedkopere grinder of een duurdere variant. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met de levensduur van een grinder. Een acrylic grinder gaat minder lang mee dan een metalen, of aluminium, grinder. Een metalen grinder is echter wel iets duurder dan een acryl grinder. 

Hoe vaak gebruik je je grinder?

Wanneer je vaak gebruik maakt van een crusher, dan adviseren wij een metalen grinder. Metalen grinders gaan langer mee en werken over het algemeen soepeler dan een plastic grinder.

Wil je alleen wiet grinden of ook hasj?

Een plastic verkruimelaar en een metalen verkruimelaar zijn beide geschikt om wiet mee te crushen. Wanneer je echter ook hasj wilt verkruimelen, dan raden wij een metalen grinder aan. Een plastic crusher is vaak niet sterk genoeg om hasj mee te kunnen verkruimelen, waardoor de plastic grinder snel kan breken. 

Wil je ook THC resten verzamelen?

Als je ook resten van THC, een zandachtige substantie, wilt opsparen, dan raden wij een 4-delige grinder aan. In een 4-parts grinder zit een extra opvang onderdeel met tevens een THC zeef. De THC dat los laat van de verkruimelde wiet zal door de THC zeef heen gaan en worden opgevangen in het onderste deel van de 4-delige grinder. Deze restanten kunen na verloop van tijd weer worden gebruikt door er bijvoorbeeld hasj van te maken.

Hoe werkt een grinder?

Hoe nu precies zo’n wiet crusher, shredder of vermaler werkt? Dat is eigenlijk best wel simpel. Een kind kan de was doen, al moet je die ver weg houden van je wiet natuurlijk. Maar wil je wiet op de meest fijne manier brokkelen? Volg eenvoudig de onderstaande stappen:

  1. Leg je wiet klaar
  2. Op je favoriete grinder
  3. Haal de topjes wiet (buds) met je duimen een beetje uit elkaar
  4. Verwijder wel eerst alle takjes. De meeste grinders gaan hier niet zo fijn mee om namelijk
  5. Doe de brokjes wiet in de grinder aan de kant waar niet de punten zitten
  6. Druk de deksel extra goed aan en houd de grinder nu goed vast met twee handen en draai het deksel een paar keer rond. Dit ronddraaien herhaal je tot je bijna geen weerstand meer hebt
  7. Tik nu eerst met de onderkant van de grinder op de grond of tafel. Hierdoor zakt alle wiet naar beneden en zeker ook de fijn gemalen kruimels en weet je zeker dat er niets achterblijft
  8. Open de grinder, schroef wanneer je meerdere delen hebt het maalgedeelte eraf en gooi de wiet in je joint

Welke grinders kan ik kopen?

Kunststof, staal, alluminium, hout of zelfs hennep. Allemaal materialen waar grinders van gemaakt worden. Dan heb je nog verschillende afmetingen en verschillende kwaliteiten ook. Kortom, voor elk wat wils. Bekijk hier ons assortiment grinders.