Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Yuri van Gelder’s ouders in de wiet

jan 9, 2019

Wat doe je als je beroemd bent en als cocaïne verslaafde in de boeken staat. Eén van de laatste dingen die in je opkomt is wiet kweken. En nu de wouten kilo’s wiettoppen bij zijn ouders hebben gevonden zou je toch bijna denken dat….

De politie heeft woensdagmiddag 2,4 kilo gedroogde wiettoppen gevonden in het huis van de ouders van de topturner Yuri van Gelder in Waalwijk. De wiet lag er opgeslagen om te drogen, er was dus geen sprake van een kwekerij. Er is opmerkelijk genoeg niemand aangehouden. Wie deed de deur opdan open, is wat wij ons afvragen. De drugs zijn in beslag genomen.

Wel bij van Gelder

De politie bevestigt dat de wiet op het adres in de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk is gevonden, maar kan niet bevestigen dat het om de familie Van Gelder gaat. Duh….
Volgens de politie beslist de officier van justitie later nog over een eventuele straf. De gevonden wiet doet op straat toch al snel 10.000 euro.

Gepakt door stroomverbruik

Aanleiding van de vondst was een ‘afwijkend stroomverbruik in de straat’, zegt de politie. Na onderzoek werd er een wietkwekerij zonder planten aangetroffen in dezelfde straat waar op dat moment de wiet gedroogd werd. Er zijn dus twee woningen in dezelfde straat betrokken bij wietkweek. Het lijkt wel een complete bende, man man man. 

Paniek in huize Gelder

Niemand van de van Geldertjes wilde reageren, terwijl ze daar toch wel wat gewend zijn als het om bekentenissen gaat. De vader van Van Gelder wilde niet reageren op het voorval. Yuri van Gelder was niet bereikbaar voor commentaar.