Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bevoorraders coffeeshops geplunderd

jan 10, 2019

De sterke arm der wet heeft in Zeeland en Brabant weer eens van zich laten horen. Er werden gisteren weer flink wat wietplanten geconfisqueerd.

De politie nam woensdag 9 januari 2019 in verschillende woningen in Zeeland en West-Brabant wiet in beslag. Het gaat in het totaal om 545 wietplanten en ongeveer 12 kilo gedroogde wiet.

Zeeland

In een woning aan de Diepenbrockstraat in Terneuzen trof de politie 200 wietplanten aan. In IJzendijk aan de Blindewijk vonden agenten 105 wietplanten.

Brabant

In Klundert aan ’t Noorseplein zijn 150 wietplanten in beslag genomen, en in Stampersgat werden negen planten aangetroffen. In Roosendaal stuitte de politie in een woning aan de Barietdijk op een drogerij met bijna 4 kilo gedroogde wiet en ruim een kilo hasj. In een woning aan de Ambrozijnberg zijn 216 wietplanten en bijna 6 kilo gedroogde wiet in beslag genomen. En in Waalwijk vond de politie ongeveer 2,4 kilo gedroogde wiet in een woning aan de Ds. Louwe Kooymanslaan.

Meer criminaliteit

Wederom zullen deze acties leiden tot meer criminaliteit. Dezelfde politie die aan de ene kant jacht maakt op wietplanten staat immers in de coffeeshops gedoogde verkoop van precies diezelfde planten toe. En links- of rechtsom, de coffeeshops zullen bevoorraad gaan worden, dat weten we allemaal. Alleen als het de kwekers zo moeilijk gemaakt wordt dan zullen criminelen zich in allerlei bochten wringen om toch aan de coffeeshop behoefte te kunnen blijven voldoen.

Geen invloed

Alle honderden miljoenen dier worden besteed aan de bestrijding hebben al tientallen jaren geen enkel effect op de voorraad van de coffeeshops. Het enige dat merkbaar is dat de criminaliteit stijgt. Beetje jammer, want dat kan anders. Kijk maar naar veel staten in Amerika of naar Canada.