Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeeuw gaat rijden met alcohol en drugs op

jun 11, 2021
drugstester

Vooropgesteld: alcohol is natuurlijk ook drugs, al is het algemeen maatschappelijk geaccepteerd. Agenten hebben donderdagavond 10 juni op de Molendijk in Yerseke een 28-jarige man uit Hansweert aangehouden. Hij zat mogelijk onder invloed van cocaïne en alcohol achter het stuur van zijn auto.

Doorgetrokken streep

Surveillerende agenten zagen de auto rond 23.40 uur rijden waarbij de bestuurder meerdere malen een doorgetrokken streep op het wegdek negeerde, slingerde en erg fluctueerde met zijn snelheid. De man werd aan de kant gezet wat even duurde omdat hij in eerste instantie het stopteken leek te negeren. Toen de dienders hem aanspraken kwam er direct een enorme alcoholwalm uit de auto. Een blaastest wees uit dat de man mogelijk te veel gedronken had. Er werd ook een speekseltest bij de verdachte afgenomen. Daaruit bleek dat hij vermoedelijk ook cocaïne had gebruikt. In de auto werd nog een gebruikers hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Na een blaastest moest de bestuurder ook een speekseltest ondergaan

Bekeuringen

De man is overgebracht naar het politiebureau waar bloed bij hem is afgenomen. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en kreeg bekeuringen voor het over de doorgetrokken streep rijden, onnodig rechts rijden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De man is enkele uren na zijn aanhouding in vrijheid gesteld.