Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeeuwse tieners met 73.000 euro in huis

nov 11, 2020
euros

Toen wij een jaar of 17, 18 waren reden we op een opgevoerde brommer en rookten we stiekem een jointje. Maar die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig hebben tieners geheel andere bezigheden. Zo ook drie Zeeuwse tieners zo bleek afgelopen vrijdag.

73.000 euro

Het drietal werd door de Zeeuwse politie in Oosterland opgepakt voor wapen- en drugsbezit. De politie trof in hun woningen ook nog 73.000 euro in een kluis aan. 

De kwik kwek en kwak reden vrijdagavond in een auto op de Molenweg in Oosterland. Agenten hielden hen staande vanwege hun slechte rijgedrag. Al meteen bleek dat de uit Middelburg afkomstige bestuurder (18) geen rijbewijs had.

Vuurwapen 

In de auto vonden agenten een vuurwapen en een mes. De Middelburger en twee anderen, een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede en 17-jarige uit Brouwershaven, werden meegenomen naar het politiebureau.

Huiszoekingen

De dag erna deed de politie huiszoeking op de woonadressen van de knapen. Ook nu was het weer een goede vangst voor de strafmaat. De politie vond knalpatronen, een alarm- en balletjespistool, een boksbeugel, 280 XTC-pillen en vals geld. Verder troffen agenten in een kluis 73.000 euro aan. Het geld is in beslag genomen en de politie onderzoekt de herkomst. Het trio is maandag met een dagvaarding weer vrijgelaten en zullen zich behalve bij hun ouders als bij de rechter moeten verantwoorden voor de genoemde zaken.