Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zestien keer zonder rijbewijs en onder invloed

dec 8, 2020
rijbewijs-polski

Nou willen we echt niet kleinzerig doen over een enkele verkeersovertreding hoor. Maar wat deze Pool flikt moet echt heel zwaar bestraft worden toch?

Oss

Een 39-jarige uit Polen afkomstige man is afgelopen weekend in Oss voor de zestiende keer in twee jaar tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De politie heeft zijn auto in beslag genomen en dat was al voor de dertiende keer, meldt Omroep Brabant.

Wijkagent

Een oplettende wijkagent zag de Pool zaterdagnacht rond 03.00 uur rijden. Omdat de politie inmiddels goed op de hoogte is van het ontbreken van een geldig rijbewijs bij de man, werd hij aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed van harddrugs.

Opsluiten

Hoewel we natuurlijk allemaal willen dat de man wordt opgesloten en we de sleutel weggooien, blijkt in de praktijk dat de politie weinig meer kan doen dan meerdere processen-verbaal op te maken. “Helaas kunnen wij niet meer doen dan de man blijven verbaliseren en zijn voertuigen in beslag nemen”, stelt de politie. Alle vorige keren werden zijn auto’s door de officier van justitie verbeurd verklaard en kreeg hij ze dus niet terug.