Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zo doe je dat: 41000 wietplanten

okt 17, 2017

De Spaanse Guardia Civil trof in het plaatsje Nijar in de provincie Almeria een gigantische wietplantage aan. Er werden meer dan 41.000 planten aangetroffen. De politie startte naar aanleiding van informatie over een mogelijke wietkwekerij op een boerderij een onderzoek. Daarbij kwam een verdachte, een 52-jarige inwoner van Nijar, in beeld bij de politie en aanwijzingen dat er daadwerkelijk wiet gekweekt werd op het terrein.

Bij een doorzoeking bleek er inderdaad sprake te zijn van grootschalige wietteelt. In de kassen op het terrein troffen agenten meer dan 41.000 wietplanten aan. Ook troffen de agenten nog een vierde kas met ruim 10.000 stekken.

De verdachte is aangehouden en ingesloten door de politie. Er zijn geen andere verdachten aangehouden terwijl het haast wel zeker is dat meerdere personen betrokken zijn bij de zeer grootschalige wietkweek. In je eentje meer dan 41.000 wietplanten kweken, knippen en drogen is haast onmogelijk. Er zijn wel slaapplaatsen aangetroffen maar geen andere personen.