Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zo wat een week weer #1

mrt 15, 2021

Een nieuwe rubriek waarin we de meest opvallende berechten voor jullie aanhalen met een linkje naar de complete artikelen. We doen dit op maandag zodat we een eventueel spektakel in het weekend nog meepakken. Aflevering 1.

Hoekstra (CDA) vreest voor Nederland als narcostaat: ‘Meer aan drugs geëxporteerd dan aan kaas en bloemen’

Ons land staat op het punt een narcostaat te worden, net als Italië en Mexico. Dat zegt CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra in gesprek met De Gelderlander. ,,Dit speelt ook in uw regio. Ik maak mij grote zorgen als ik hoor dat er Mexicaanse drugscriminelen in een drugslab worden aangetroffen. Drugs zijn een levensgroot probleem in Nederland.”
Bron: de Gelderlander

Belgen verdienen 1 miljard per jaar aan drugs

De productie van en handel in verdovende middelen zijn goed voor 0,24 procent van de economische activiteit in België. De grote politieactie van dinsdag heeft opnieuw aangetoond dat de drugshandel in ons land niet verwaarloosbaar is. Volgens de Nationale Bank creëerden de productie van en handel in drugs in 2019 een toegevoegde waarde van 1,1 miljard euro. De toegevoegde waarde is wat een handelaar of producent overhoudt van de verkoop na aftrek van aankoopkosten.
Bron: Tijd.be

Limburgse (B) politiezones ongerust: de hoeveelheid drugs in het verkeer blijft stijgen

De Limburgse politiediensten hebben hun handen vol met de problematiek van drugs in het verkeer. Zo merken ze niet alleen op dat steeds meer automobilisten drugs gebruiken achter het stuur. De politie betrapt weggebruikers ook vaker met verschillende soorten drugs op zak, en ook de hoeveelheid verdovende middelen die in beslag worden genomen is fors gestegen.
Bron: TVLimburg

“Zolang er veel geld te verdienen valt en er vraag naar drugs is, blijft het een lastige strijd”

“Dit is geen maffiaverhaal waarbij de helft van justitie meedoet”, zegt justitieminister Vincent Van Quickenborne verderop in onze krant, terugblikkend op Operatie Sky, de grote actie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Tegelijk noemt hij de verwevenheid tussen die onderwereld en de legale bovenwereld wel “akelig groot”.
Bron: Nieuwsblad.be