Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

GHB en Temazepam op bestelling

mrt 15, 2021
Drugs via Whatsapp

Zeepjes rapen voor een vrouw (27) uit Leiden en een man (26) uit Rijswijk. De twee handelde in drugs en medicijnen op bestelling van de afnemers. De eis: 20 maanden en 105 dagen cel tegen hen.

Op bestelling

Het tweetal leverde hun handel op bestelling. In een telefoon die van de man was stonden 188 whatsapp-gesprekken, waarvan de meesten gingen over het afnemen van drugs en medicijnen. Zo werden bijvoorbeeld amfetamine en GHB geleverd. Naast de drugs kon je bij de twee ook medicijnen op bestelling kopen. In een groepsgesprek valt te lezen dat de vrouw op bestelling aan vrijwel alle medicijnen kan komen. Het gaat om verschillende ‘pammetjes’, zoals oxazepam, temazepam en diazepam.

Geen vergunning

“Medicijnen zijn op zichzelf niet verboden,” zei de officier van justitie op zitting, “maar mogen alleen verkocht worden door mensen met een vergunning. De verdachten hadden natuurlijk geen vergunning en hun afnemers waren ook nog eens geen patiënten. Toch gingen de strips met pillen als warme broodjes over de toonbank.”

Eis

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de vrouw 105 dagen gevangenisstraf waarvan 60 voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. Tegen de man – die ook nog is gepakt met een vuurwapen – eiste het OM 20 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak