Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zoektocht naar natuurlijke MDMA duurt voort

nov 23, 2018

MDMA, de werkzame stof in een xtc pil, is een stof die helaas voorkomt op de Opium I lijst van de overheid. De handel erin, de productie ervan het in bezit hebben van deze stof is dus zo strafbaar als de pest.

En hoewel er geen duidelijk aanwijsbare reden zijn waarom deze stof op de Opium I lijst staat, de overheid verbiedt het. Jammer, want je wordt er niet verslaafd van als je het gebruikt en het risico dat het je gezondheid schaadt is bij incidenteel gebruik geheel te verwaarlozen.

Zoektocht

Omdat het strafbaar is MDMA te verkopen zul je het niet terugvinden in de smartshops, zelf niet in een online smartshop. Reden voor bezitters van dergelijke winkels om op zoek te gaan naar alternatieven. En die alternatieven worden dan bijna vanzelfsprekend gezocht in natuurlijke producten.

Mescaline

De voorbeelden van bijzondere stoffen in planten of zaden zijn er genoeg. Denk maar eens aan Peyote cactussen die de werkzame stof mescaline bevatten. Of wat dacht je van Ayahuasca. De laatste tijd is het Salvia dat in populariteit toeneemt. Vooral de sterke extracten van de Salvia plant kunnen je een flinke trip geven.

Paddo’s en truffels

Maar ook paddo’s en truffels consumeren is helemaal in op het moment. Niet in de laatste plaats omdat reguliere drugs steeds lastiger verkrijgbaar is. Maar ook het wantrouwen naar producenten van synthetische drugs is er bij sommige mensen. Je weet immers niet hoe jouw favoriete pilletje ergens gemaakt wordt en of er wel schoon gewerkt wordt, of met betrouwbare en veilige ingrediënten.

Designer drugs

Hekkensluiter zijn drugs die in tegenstelling tot de hierboven genoemde natuurlijke producten, wel synthetisch zijn en in een laboratorium in elkaar geknutseld worden. We spreken hier over designer drugs. Dat zijn sterk op elkaar en op mdma lijkende drugssoorten. Deze worden door op professor Barabas lijkende personen in een laboratorium in elkaar geknutseld. Soms gaan er jaren overheen voor er iets spannends gevonden wordt zoals 4-FMP.

Overheid

Niet alle designer drugs zijn succesvol en als ze het wel zijn dan zijn het vaak de overheden die er een stokje voor steken door het te verbieden. De laboranten laten zich echter niet uit het veld staan en weten soms met een hele kleine wijziging in de formule de wet weer voor een jaartje te ontduiken.
Op deze manier blijft er een eeuwige strijd tussen de overheid en de producenten. Waarbij de laatste natuurlijk hopen een soort te ontdekken die net zo aanslaat als MDMA, want dat blijft in de ogen van de gebruikers toch altijd nog de meest favoriete drug om te gebruiken.

Wat is MDMA?