Zucht, meer geld voor de oorlog

Vanmorgen werd voor de zoveelste keer bekend dat Minister Grapperhaus om meer geld gaat vragen in de strijd tegen drugs. Aanleiding is de moord op de advocaat Derk Wiersum.

Meer geld werkt niet

Geheel volgens voorbeeld van het almachtige Amerika worden er vele miljoenen belastinggeld gepompt in de bestrijding van drugs en aanverwante zaken. Dit gebeurt al decennia en we kunnen allemaal zien dat het bestrijden van drugs keer op keer faalt. De drugsconsumptie is gestegen, de productie is gestegen en de criminaliteit is gestegen. Het helpt allemaal geen zak.

Legaliseren is de enige weg

Een groot deel van de criminaliteit rondom drugs ontstaat uit de handel in xtc en cannabis. Wanneer beiden – inmiddels bewezen als niet schadelijk en of verslavend – gelegaliseerd worden, dan kunnen we zo’n 80% van alle criminaliteit schrappen.

Cashen via belastingen

Het legaliseren van cannabis en xtc levert een gigantisch pak geld op voor de staatskas als er belastingen over geheven kunnen worden. Tel daarbij op het schrappen van de kosten voor opsporing en vervolging en de staatskas zal overlopen.

Gebruik stopt niet

Het drugsgebruik zal nooit stoppen. Ongeacht de straffen en ongeacht de jacht erop. Kennelijk heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking behoefte aan de genoemde drugs. Accepteer dat en legaliseer het, net zoals dat met die andere drugs alcohol is gedaan.

Geld

Uit cijfers van justitie blijkt dat er alleen al in Amsterdam binnen drie jaar tijd voor acht miljard euro aan verdachte transacties zijn geweest. Vermoedelijk hoofdzakelijk drugsgeld. bron

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *