Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zweedse criminelen krijgen Bitcoins terug van justitie

DoorRedactie

aug 23, 2021 , , ,
Bitcoin smartshop

Foutje, bedankt. Als je denkt dat Nederland een bananenrepubliek is, dan moet je weten dat het elders ook wel eens goed misgaat. Zoals in Zweden. De Zweedse autoriteiten moet drie drugsdealers 33 bitcoins met een waarde van ruim 1,3 miljoen euro terugbetalen na een foutje.

Drugshandel

De drie Zweedse verdachten werden in april 2019 aangeklaagd voor grootschalige online drugshandel. Bij de actie die benodigd was om het drietal in te rekenen maakte justitie 36 bitcoins buit van de criminelen. De openbaar aanklager rekende de in beslag genomen bitcoins om naar Zweedse kronen en vanaf daar gaat het helemaal fout want dat blijkt nu een gigantische blunder te zijn geweest.

Veroordeling

Toen de drugsdealers in mei 2019 uiteindelijk veroordeeld werden, bedroeg hun schuld 1,3 miljoen Zweedse kroon (zo’n 126.000 euro) en dus geen 36 bitcoins. Kort daarna is de koers van bitcoin enorm gestegen en zelfs vertienvoudigd. Omdat de gerechtsdeurwaarder nu pas opdracht heeft gekregen om de bitcoins te verkopen zijn de munten inmiddels circa 1,5 miljoen euro waard. En daar komt dan de winst.

Kleine schuld

De veroordeelde drugsdealers hebben slechts een schuld van 126.000 euro en om die af te betalen zijn maar 3 bitcoins nodig. De rest van de bitcoins (33 stuks) moeten nu dus terug worden betaald aan de drie verdachten. Dat komt neer op ongeveer 1,3 miljoen euro. De aanklager zegt hiervan te hebben geleerd en in beslag genomen bitcoins niet meer om te zetten naar reguliere valuta in de aanklachten. Iets met mosterd en na de maaltijd.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *