Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

10 chocolade feiten

feb 18, 2021

Wappers en stoners snoepen graag. En dan voornamelijk chocolade. Helemaal als je per ongeluk in een vreetkick belandt dan is chocolade echt de bom. Wij tonen je 10 feiten over dit lekkers.

10 feiten over chocolade

  1. Het is een bekend feit dat chocolade cafeïne bevat. Maar wist je dat je meer dan 12 chocoladerepen zou moeten eten om dezelfde hoeveelheid cafeïne uit een kopje koffie te halen? Er zit ongeveer 5 tot 10 mg. cafeïne in een 100 gram pure bittere chocolade, 5 mg in melkchocolade en 10 mg in een kopje cacao.
  2. Chocolade is eigenlijk een waardevolle energiebron. Een enkele chocoladeschilfer kan genoeg energie leveren voor een volwassen mens om 45 meter te lopen.
  3. Chocolade heeft grote gezondheidsvoordelen: het helpt bij depressie, hoge bloeddruk, tumoren en premenstruele syndromen.
  4. Chocolade veroorzaakt of verergert geen acne, dit is een mythe.
  5. Een ons bakchocolade of cacao bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer.
  6. Chocolade kan dodelijk zijn voor honden. Chocolade bevat een ingrediënt genaamd “Theobromine” dat giftig kan zijn voor het centrale zenuwstelsel van de hond en de hartspieren.
  7. Mensen geven meer dan $ 7 miljard dollar per jaar uit aan chocolade.
  8. De consumptie van chocolade per hoofd van de bevolking geeft aan dat elke persoon op de aarde gemiddeld 6 kilo chocolade per jaar consumeert.
  9. Melkchocolade is de chocoladesoort die de meeste voorkeur heeft, maar pure chocolade is vooral populair bij mannen.
  10. In de film “Psycho” van Alfred Hitchcock werd chocoladesiroop gebruikt om bloed aan te duiden in de beroemde douchescène.
    Eet smakelijk!