Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Weer een giga-vangst cocaïne

feb 17, 2021
1329 duizend pakjes

De speurneuzen van de Rotterdamse haven hebben weer een keertje de jackpot getrokken: 1.329 kilo cocaïne ontdekten ze. Dat is net zoveel als een VW Golf weegt meiden. En dat zijn 1.329.000 pakjes onversneden cocaïne. Ongeveer 26.580.000 lijntjes. Waarde ongeveer 99 miljoen euro. 

Koffiebonen

De zakken met het witte poeder (of was het pasta?) zaten verstopt in een container met koffiebonen. De container was afkomstig uit Brazilië en de lading was onderweg naar een bedrijf in Nunspeet. Het bedrijf heeft volgens de onderzoekers vermoedelijk niets met de smokkel te maken.  Zouden wij ook zeggen trouwens.

Onderzoek

De vondst werd al maandag 15 februari aangetroffen, maar werd in verband met het onderzoek niet eerder bekendgemaakt. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt de zaak verder. De drugs zijn inmiddels vernietigd, zo meldt de douane. 

Onder de pet

Justitie houdt wel vaker een drugsvangst onder de pet voor een korte tijd. Maar om te voorkomen dat criminelen denken dat ze bedonderd of bestolen zijn door andere criminelen en daaruit een oorlog ontstaat, doet justitie uiteindelijk wel altijd netjes melding in de vorm van een persbericht. Waarvan akte.