Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

106 kilo wiet in flat Oosterhout

aug 19, 2021
hamer rechtbank

Tot negen maanden onvoorwaardelijk veroordeelt de rechtbank in Breda de 28-jarige Oosterhouter in wiens flatje een grote hoeveelheid (bijna 106 kilo) wiet en een nep-vuurwapen zijn aangetroffen. De eis luidde tijdens de recente strafzaak tien maanden, maar daarvan drie voorwaardelijk.

Zwaar aangerekend

De rechtbank rekent de man de grote partij wiet in zijn flat zwaar aan en vindt daarom een voorwaardelijk strafdeel niet op z’n plaats. De kans op herhaling ,,is namelijk meer dan gering”. Want, zo luidt de motivering: ,,U heeft al langere tijd geen inkomsten uit werk en ook geen uitkering. Kennelijk heeft u connecties in het drugsmilieu.” De rechters geloven ook niet dat het om een éénmalig feit ging. ,,Om zo’n hoeveelheid met een straatwaarde van een miljoen euro onder de hoede te krijgen, moet er sprake zijn van een vertrouwensrelatie. We gaan er dus van uit dat u doelbewust actief was in de georganiseerde drugswereld.” Vermanend: ,,Handel die gepaard gaat met grote gezondheidsrisico’s en crimineel geweld. Maar daar heeft u zich niet door laten weerhouden.”

Trainen

Als u traint met gewichten van 20 kilo moet u weten hoeveel wiet u naar boven hebt gedragen

Rechtbank

Hoeveelheid

Er ontstond ter zitting een discussie over de hoeveelheid die werd aangetroffen. De verdachte pleitte dat het wel wist dat het wiet betrof wat hij had liggen maar hij schatte de hoeveelheid op dertig kilo. De rechter verwees dat echter naar het rijk der fabelen. De verdachte is een favoriet sportschoolbezoeker en kent daardoor zeker de verschillen in gewichten wel, aldus de rechtbank.