Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

15 maanden cel voor GHB miljonairs

mrt 6, 2019
hamer rechtbank

Dinsdag hoorden twee GHB miljonairs uit de mond van de officier van justitie van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk en 25.000 euro boete tegen zich eisen.

De mannen hadden een dikke vette handel opgezet in een bedrijf dat doorging als schoonmaakbedrijf. Maar in dat bedrijf verhandelden ze GBL. Dit is een grondstof voor GHB, die ook in de schoonmaakbranche gebruikt wordt. Alleen de GBL van het tweetal was van een zuivere kwaliteit en die wordt niet gebruikt in de schoonmaakbranche.

Verhuisd naar Polen

Toen het de heren iets te heet onder de voeten werd verplaatsten ze hun bedrijf in 2012 naar Polen. Het werd ze te heet omdat GBL op de Opium I lijst geplaatst was. Vanuit Polen werd de GBL naar klanten over de hele wereld verzonden, ook naar Nederlanders.

100.00 kilo GBL verhandeld

De rekenwonders van het Landelijk Parket heeft becijferd dat het bedrijf van de verdachten zeker 100.000 kilo GBL heeft verkocht. Daarvoor werden bedragen van bijna 55 euro voor een halve liter tot bijna 1100 euro voor 20 liter GBL gerekend. De inkoopprijs van GBL, bij meer dan 1000 liter, is maximaal 7,50 euro. Het OM kondigde alvast een ontnemingsvordering aan. De rechtbank Den Bosch doet 19 maart uitspraak.