Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

19 jarige Oosterhouter opgepakt voor drugs

jun 29, 2021
Captagon in Oosterhout

Verreweg de meeste gasten van 19 zijn druk met een auto omdat ze net een rijbewijs hebben, of met hun studie, of met de verkering die ze net hebben. Maar dat was allemaal net even niet genoeg voor een manneke uit Oosterhout.

Controle

Afgelopen weekend hield de politie twee mannen uit Oosterhout aan. Een 19-jarige man uit Oosterhout liep zaterdag 26 juni tegen de lamp tijdens een controle. Een 24-jarige man uit Oosterhout werd zondag 27 juni betrapt op het bezit van verdovende middelen.

XTC pillen

De politie onderzocht een melding van een verdachte situatie in de Sperwerstraat. Hier stond een auto geparkeerd, waar meerdere personen veel aandacht voor hadden. In het voertuig trof de politie later tientallen XTC-pillen en gripzakjes hennep aan. Hierop zijn de drugs en de auto in beslag genomen. Op zaterdag 26 juni 2021 controleerde de politie een 19-jarige man uit Oosterhout op het Slotjesveld. Hij was eerder gezien bij de eerdergenoemde auto waarin verdovende middelen lagen. Tijdens de voertuigcontrole van deze Oosterhouter werden XTC-pillen, tientallen zakjes wiet en zakjes hasj aangetroffen. De verdachte is hierop aangehouden en zijn voertuig is in beslag genomen.

Zoeking woning

Naar aanleiding van de aanhouding van deze verdachte, werd onder leiding van de rechter-commissaris een zogenaamde ‘zoeking’ gedaan in zijn woning. Tijdens deze zoeking troffen de agenten duizenden euro’s, zakjes wiet, zakjes hasj en illegaal vuurwerk aan. In overleg met de officier van justitie  en de rechter-commissaris is de bewoonster aangehouden voor witwassen. De genoemde goederen zijn in beslag genomen.

Aanhouding

Op zondag 27 juni werd op de Burgemeester Holtroplaan een 24-jarige Oosterhouter aangehouden. Tijdens de controle van een voertuig van deze man werd in een verborgen ruimte een zak met ongeveer 1.400 pillen aangetroffen. Dit waren zogenaamde Captagon-pillen. Captagon-pillen zijn pillen die in het Midden Oosten worden gebruikt in de gewapende strijd.
In de afgelopen jaren zijn eerder in Nederland Captagon pillen aangetroffen. Daarvan weten we dat ze voornamelijk bestemd zijn voor de doorvoer naar het Midden Oosten. De verdachte aangehouden voor het bezit van harddrugs. Ook zijn voertuig is in beslag genomen. Deze verdachte bleek eveneens de eigenaar te zijn van het voertuig dat in de Sperwerstraat in beslag is genomen.

Naast strafrecht zullen ook bestuurlijke maatregelen tegen deze personen worden genomen.

Bron: politie.nl