Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

24 koffers met cocaïne in privéjet

aug 9, 2021

1,3 ton cocaïne ontdekt in privéjet vanuit Brazilië met België als bestemming: straatwaarde 65 miljoen euro. De meuk zat gewoon in koffers. Bekijk de video onderaan het bericht.

Primeur

FORTALEZA – Nog nooit eerder werd er in België een cocaïnetransport ontdekt met een privéjet. Het toestel met 1,3 ton ’pretpoeder’ aan boord zou van Brazilië naar Brussels Airport vliegen. Dat schrijft De Tijd vrijdag. Mogelijk wordt deze methode al veel langer toegepast.

Malaga

Een privéjet van het type Gulfstream IV vloog maandagavond vanuit het Spaanse Malaga naar de luchthaven Pinto Martins – Fortaleza International in Brazilië. De Braziliaanse politie had een tip gekregen dat het vliegtuig veel cocaïne aan boord zou hebben wanneer het woensdag naar België zou vertrekken. Bij opening van één koffer van een passagier bleek die propvol ’pretpoeder’ te zitten. In totaal bleken 24 koffers elk 50 pakketten cocaïne te bevatten, goed voor ruim 1,3 ton cocaïne. De straatwaarde van de drugs bedraagt zo’n 65 miljoen euro.

Controle

Inmiddels bevestigt de Braziliaanse politie dat de privéjet Brussel als bestemming had. Ook de eigenaar van de privéjet, het Turkse ACM Air, bevestigt dat zijn toestel op 4 augustus gecharterd was door een Spaanse passagier om van Brazilië naar Brussels Airport te vliegen. Volgens welingelichte bronnen zou de controle van privéjets niet altijd grondig gebeuren. Kenners weten dat een vlucht naar het feesteiland Ibiza helemaal nooit controles oplevert.