Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij opgerold, Weesp in zak en as

aug 6, 2021
wietplanten buiten kweken

Weesp – De inwoners van Weesp zitten in zak en as nu de lokale wietkweker is gepakt. De radeloze burgers hebben geen flauw idee hoe ze nu aan hun favoriete rookwaar moeten komen. Ook Cannabiswinkel Pyramide zit meteen zonder voorraad.

Wietkwekerij

De politie heeft woensdagmiddag 4 augustus een wietkwekerij ontmanteld in een woning aan de Mouterspad te Weesp. Tijdens de inval was er niemand in de woning aanwezig en zijn er geen aanhoudingen verricht.

In de woning in Weesp werden 416 wietplanten aangetroffen. De wietplanten waren oogstrijp, maar door de ontdekking is het oogsten van de wietplanten voorkomen. Dit betekent uiteraard verlies voor de wietkwekers. De wietkwekerij is ontmanteld en alle wietplanten en andere wiet-gerelateerde goederen zijn vernietigd. De gemeente neemt op een later moment nog een beslissing over het sluiten van de woning.

Diefstal stroom

Een fraude-inspecteur van Liander is ter plaatse geweest en constateerde diefstal van stroom. De woning is hierom afgesloten van stroom. Liander zal aangifte doen.

Bron: politie.nl

Stroom jatten moet

Zolang de Nederlandse politie als idioten jaagt op mensen die wietkweken, zijn de wietkwekers (dei de coffeeshops van voorraad voorzien en die verkopen het vervolgens weer gedoogd) genoodzaakt om de stroom te jatten. Gewoon legaal je stroom betalen resulteert namelijk altijd in een ontdekking van je wiethok. Dus laten we als maatschappij nu niet zo verbaasd doen over de diefstal van stroom bij een wietkwekerij. En meestal is de elektriciteit keurig veilig aangelegd want geen wietkweker wil brand in zijn hok. Menig zolderkamer van een puber is met legale elektriciteit een stuk gevaarlijker.

War on drugs zorgt voor meer criminaliteit

Door de inzet van justitie wordt de hele handel en productie ernstig onder druk gezet. Criminelen willen nu eenmaal niet gepakt worden, maar de schoorsteen moet wel blijven roken. Voor veel criminelen rest er dan niets anders om te verharden om zo hun eigen hachje veilig te stellen. Ze worden dus alleen maar crimineler omdat justitie harder op ze jaagt dan ooit en niet omdat de drugscriminelen verharden zoals justitie ons wil doen geloven.