Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

33 te hard met 2 ton zwarte cash in je auto

feb 2, 2022

Speltip #3 is nog altijd om er voor te zorgen dat je je aan de regels houdt als je met illegale zaken in je auto rondrijdt. En die speltip geldt natuurlijk voor iedere crimineel, dus ook voor Amsterdamse criminelen.

Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole vond de politie vorige week in een verborgen ruimte in een auto 200.000 euro. Naast dit forse geldbedrag zijn in de auto verdovende middelen en andere verdachte zaken aangetroffen. Bij een huiszoeking is ook nog een Rolex ter waarde van 17.000 euro in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor witwassen.

33 kilometer per uur te hard

Woensdagmiddag 26 januari 2022 hielden agenten de Amsterdammer staande, omdat hij 103 kilometer per uur reed op een locatie waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. De man rook naar hennep en moest daarom meewerken aan een speekseltest. Daaruit bleek dat hij onder invloed van drugs was.

Verborgen ruimte

Agenten besloten daarom de auto verder te controleren. Al vrij snel werden zakjes met verdovende middelen gevonden. Op het moment dat de politie in de buurt van het middenconsole kwam, werd de verdachte zichtbaar zenuwachtiger. En niet voor niets: in een verborgen ruimte werd een ruime hoeveelheid briefgeld aangetroffen. De bestuurder is meteen aangehouden en het geld en de auto werd in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding bleek de man in het bezit van meerdere telefoons.

Verder onderzoek

Specialisten hebben de auto vervolgens verder onderzocht. In totaal bleek onder het middenconsole, dat mechanisch kon worden geopend, maar liefst 200.000 euro aan contant geld te zijn verborgen. Verder vond de politie nog andere verdachte zaken zoals gps-trackers, een simkaart en een lopersleutel. Naar aanleiding van de vondst is op donderdag 27 januari een woning in Vleuten doorzocht. Daarbij is een Rolex-horloge in beslag genomen ter waarde van 17.000 euro.

In hechtenis

De 31-jarige verdachte is op dinsdag 1 februari heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek.