Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

800 liter GBL in Groningen aangetroffen

DoorRedactie

jan 28, 2020 , ,
GBL in Groningen

De politie kreeg via de douane in Rotterdam in december informatie dat er 800 liter GBL via China was ingevoerd met als eindbestemming Groningen. GBL is een vloeistof die wordt gebruikt in de schoonmaakindustrie maar tevens grondstof is voor GHB.

Samenwerking

Door de politie in Groningen is in samenwerking met de douane Rotterdam een onderzoek gestart.  De vaten met GBL werden, onder toezicht van de politie, afgeleverd bij een loods aan de Stavangerweg in Groningen.

Twee mannen

Op donderdag 23 januari werden de vaten afgeleverd bij de loods. Twee mannen uit Groningen, beiden 26 jaar, werden aangehouden toen zij de vaten in ontvangst namen. Na onderzoek kond de politie op zaterdag 25  januari een derde verdachte aangehouden, een 41-jarige man, eveneens uit Groningen. Eén verdachte is op  25 januari in vrijheid gesteld, de andere twee op zondag 26 januari. Zij blijven verdachte. Zij worden verdacht van het voorbereiden van het vervaardigen van “harddrugs”.

3 ton

De 800 liter heeft volgens de politie (rekenmethode onbekend) een geschatte straatwaarde van 300.000 euro. De vaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Wij denken dat ook de inhoud wordt vernietigd, maar dat vermeldt de bron, politie.nl, niet.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *