Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gratis medicinale wiet op Sicilië

DoorRedactie

jan 27, 2020 , ,
medicinale wiet

De Siciliaanse gezondheidsleider Ruggero Razza ondertekende vorige weer een decreet wat bevestigt dat Medicinale cannabis vanaf nu gratis beschikbaar zal zijn in de regio Sicilië.

Kosten voor overheid

De kosten van recepten, beschikbaar voor patiënten die bijvoorbeeld lijden aan chronische pijn, cerebrale parese en multiple sclerose, zijn voor rekening van de Siciliaanse regionale overheid, zo melden rapporten in Italiaanse media.

Legaal in Italië

Het gebruik van medische marihuana was al volstrekt legaal in heel Italië sinds 2013, maar patiënten moeten meestal betalen. Voor het verkrijgen van het medicijn moest er een doktersrecept zijn, waarna er bij een erkende apotheek medicinale wiet gehaald kon worden. Die apotheek kocht het van een streng gecontroleerd aanbod dat is gekweekt door het Italiaanse leger of door het te importeren van gereguleerde telers buiten Italië. Het verbouwen en de verkoop van marihuana is illegaal en daar staan dan ook gevangenisstraffen op. Marihuana bezitten is geen misdrijf, maar het blijft wel strafbaar met een boete en de opschorting van uw rijbewijs en / of paspoort.

Bronnen MerryJane (EN), TheLocal (EN)

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *