Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhouding voor foute drugs Boxtel

sep 24, 2019
handboeien

Boxtel – Maandagmiddag hielden de politie een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aan die ervan wordt verdacht dat hij aan jeugdigen uit in een jongereninstelling in Boxtel harddrugs heeft verstrekt.

Onwel geworden

Vijf jongeren, inclusief de verdachte, werden onwel en moesten naar een ziekenhuis worden overgebracht. Ze zijn daar inmiddels allemaal weer ontslagen.

Gealarmeerd

Zondagavond werden vanuit de instelling De La Salle de hulpdiensten gealarmeerd om dat meerdere jeugdigen onwel waren geworden, vermoedelijk als gevolg van het gebruik van drugs. Zij werden direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Uit het onderzoek dat zondagavond al startte, bleek dat de pillen vermoedelijk afkomstig waren van de jongen uit Nieuwegein, die bij de instelling op bezoek was. In de loop van maandag werd dit vermoeden bevestigd. Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen werd hij in opdracht van de officier van justitie aangehouden. De jongeman zit vast voor verder onderzoek.

Testen voorkomt ellende

Er zijn diverse drugstesten verkrijgbaar die schadelijke stoffen kunnen opsporen in drugs, of die de zuiverheid van de drug kunnen aantonen. Voor een paar euro kan je het risico op gezondheidsschade toch niet lopen lijkt ons.

bron: politie.nl