Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Slik- of snuifschaamte, heb jij er last van?

snuifschaamte

Nu de overheid op oorlogspad is om de gebruiker van een pilletje of een lijntje cocaïne de schuld te geven van alle criminaliteit, willen wij graag twee nieuwe woorden in de Dikke van Dale: slikschaamte en snuifschaamte.

Niemand voelt zich schuldig

We durven gerust de weddenschap aan dat niemand zich in de afgelopen weekeinden schuldig heeft gevoeld toen er een xtc pil werd ingemikt, of wanneer er een lijntje van de spiegel werd gesnoven. De overheid staat weer eens ver buiten de realiteit. Er worden over de hele wereld al duizenden jaren middelen gebruikt om je euforisch, opgewekt, vaag of vrolijk te voelen zonder schuldgevoel.

Legaliseren lukt niet

Minister Grapperhaus van justitie zegt, en hij heeft daarin gelijk, dat legaliseren van xtc en cocaïne in Europees verband niet haalbaar is. Je moet er ook niet aan denken dat dat alleen in Nederland gebeurt, want heel crimineel Europa zal als vliegen op stroop in Nederland zaken komen doen en in andere landen waar het spul niet legaal is zitten ze met de gebakken peren.

Geen keuze

Toch lijkt er geen keuze. Het bestrijden gaat niet lukken, dat zien we wel in de USA. Dus is legaliseren de enige weg naar vrede in de oorlog tegen drugs. Het liefst mondiaal, dat neemt namelijk iedere crimineel de wind uit de zeilen. En de wereldeconomie krijgt een gigantische boost.

Lange weg

Het gaat een hele lange en vooral zware weg worden, maar we moeten óf naar een politiestaat waarbij iedere stap die je zet en ieder woord dat je uitspreekt gecontroleerd gaat worden, óf we gaan stap voor stap legaliseren. Heel voorzichtig beginnen andere landen op de wereld al met cannabis. Helaas verkrampt Nederland nog wat, maar als de regering zich leert ontspannen dan komt het misschien toch allemaal nog goed.

Slikschaamte en snuifschaamte

Ze kunnen vanuit de overheid proberen wat ze willen en een recreatieve gebruiker het gevoel geven dat er bloed aan zijn handen kleeft als er een pilletje ingaat. Maar diezelfde gebruiker zou zich dan ook moeten schamen om te shoppen bij Primark, de Action of de Lidl. Om het tanken bij Shell of het vliegen met KLM nog maar niet te noemen. Straks schaam je je nog dat je Nederlander bent, of erger dat je überhaupt  geboren bent!

Altijd blijven lachen!

Bassie Adriaan

Hoi hoi hoi piepeltjes ik ben Bassie Adriaan. Niet die clown hoor, die is al 116 inmiddels, maar Bas zoals ik altijd was. Ik schrijf zo af en toe een column voor de website waar je nu op zit en ik doe dat geheel op eigen verantwoording. Dus niet boos worden op de mensjes van Wapwinkel als je het niets eens bent met de letters die ik hier in een opmerkelijke volgorde plaats. En denk er om: altijd blijven lachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *